Že v petek je v Športnem parku na Taboru Maribor B gostil moštvo Šmarja pri Jelšah. Mariborčani so vknjižili že devetnajsto zmago v letošnji sezoni, mrežo gostov pa so načeli v 29. minuti, ko je zadel Rok Sirk, kar je bil tudi edini zadetek v prvem polčasu. Mariborčani so vodstvo povišali v 67. minuti, ko je zadel Martin Kramarič. Končni rezultat je v 74. minuti postavil domači kapetan Alen Ploj.


Največje presenečenje kroga smo videli  v Malečniku, kjer je domačemu Malečniku uspelo ugnati moštvo iz Podvincev. Domačini, ki so v zadnjih srečanjih prejeli ogromno število zadetkov so strnili svoje vrste in v 29. minuti povedli z zadetkom Enverja Čiraka. Do konca srečanja so zdržali vse nalete nogometašev iz Podvincev ter si priigrali četrto zmago v letošnjem prvenstvu.

V športnem centru v Dravogradu je koroški derbi med domačim Dravogradom in Radljami na tribune privabilo kar 400 gledalcev, ki v prvem polčasu niso videli zadetkov. V 67. minuti so domačini, ki so nastopili precej oslabljeni, povedli z zadetkom kapetana Boruta Pušnika. Za polni izkupiček in nove tri točke pa je v 76. minuti zadel rezervist Mitja Kramljak. Dravograjčani so z zmago  napredovali na lestvici in trenutno zasedajo tretje mesto na lestvici. V Slovenski Bistrici so gledalci videli pričakovano zmago gostov iz Rogatca. Gostje so vprašanje zmagovalca rešili že v prvem polčasu, odličen uvod in kar dva zgodnja zadetka je dosegel Davor Presečki, ki je zadel v peti in sedmi minuti. Za goste je tik pred koncem prvega polčasa zadel še Tomaž Kidrič. Zmago in pomembne tri točke v boju za obstanek pa je v drugem polčasu potrdil Primož Močnik.

V Šentjurju domača okrnjena četa ni bila kos razigranim gostom iz Lenarta, ki so vsa vprašanja o zmagovalcu ravnotako rešili že v prvem polčasu. Že v peti minuti so z zadetkom Dejana Herge gostje povedli, le deset minut kasneje pa je Davorin Šnofl prednost Lenartčanov podvojil. V 29. minuti je drugi zadetek na srečanju dosegel razigrani Herga, ki je v 82. minuti tudi postavil končni rezultat. Na Prevaljah drugouvrščena Drava ni dovolila presenečenja. Kar 300 gledalcev je prvi zadetek videlo v 20. minuti, ko je goste v vodstvo popeljal David Tomažič Šeruga. Vodstvo pa ni trajalo dolgo, le štiri minute kasneje so Prevaljčani z zadetkom Damjana Frajdla rezultat izenačili. Ptujčani so ponovno povedli v 33. minuti, ko je zadel Klemen Lah. Domačini, ki so na vsak način hoteli rezultat izenačiti, so imeli od 67. minute tudi igralca več polju, saj je bil pri gostih izključen Aljaž Horvat, a namesto izenačenja so Ptujčani še enkrat več pokazali kvaliteto in v izdihljajih srečanja dosegli še en zadetek. Po prekršku Oskarja Janeta, ki je prejel rdeč karton, je sodnik Halilović pokazal na belo točko, s katere je bil uspešen Aleš Čeh.

Edini nedeljski obračun je gledalcem na celjskem Olimp ponudil pravo goliado. Srečanje med Šampionom in Fužinarjem se je končalo z neodločenim rezultatom in štirimi zadetki na vsaki strani. Domačini so odlično krenili v srečanje ter v 19. in 24. minuti z zadetkoma Bruna Pukla dvakrat zatresel ravensko mrežo. Tretji zadetek so gledalci videli v 32. minuti, ko je prednost Šampiona povišal Urh Pfeifer, a so gostje v razmahu štirih minut z zadetkoma Matevža Verhovnika in Gregorja Ovčarja znižali zaostanek. Tudi drugi polčas so bolje odprli domačini in v 52. minuti znova povečali svojo prednost. Zadel najboljši strelec domačega moštva, Bojan Djuranović. Gostov visoko vodstvo nikakor ni zmedlo in le dve minuti kasneje so znova znižali, zadel je Jernej Mlakar. V 66. minuti pa je izid poravnal Tilen Rotovnik in postavil končni rezultat srečanja, v katerem je padlo kar osem zadetkov. Do konca srečanja so gostje imeli igralca več, a niso uspeli še petič zatresti mreže domačega čuvaja Martina Jarca.

Rezultati 23. kroga 3. SNL sever:
MARIBOR B 3:0 ŠMARJE PRI JELŠAH
80; Lorbek (30′), Hotić (38′), Kramarič (52′)
MALEČNIK 1:0 PODVINCI BETONARNA KUHAR
150; Čirak (29′)
KOROŠKA DRAVOGRAD 2:0 RADLJE
400; Pušnik (67′), Kramljak (76′)
AHA EMMI BISTRICA 0:4 MONS CLAUDIUS
30; Presečki (5′, 7′), Kidrič (42′), Močnik (59′)
FOSILUM ŠENTJUR 0:4 AJDAS LENART
40; Hager (5′, 29′, 82′), Šnofl (16′)
KOROTAN PREVALJE 1:3 DRAVA PTUJ
300; Frajdl (24′); Tomažič Šeruga (20′), Lah (33′), A. Čeh (93′ pen)
RK: Janet (92′); Horvat (67′)
ŠAMPION 4:4 FUŽINAR NOŽI RAVNE
80; Pukl (19′, 24′), Pfeifer (32′), Djuranović (52′); Verhovnik (34′), Ovčar (36′), Mlakar (54′), Rotovnik (66′)
RK: Smodej (67′ – Šampion)

Foto: Mateja Selič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vratar Kopra odslej med vratnicama ljubljanske Svobode

Med vratnicama je ljubljansko Svobodo okrepil 19-letni vratar Denny Tiganj, ki je v lanski…