Uvodno srečanje 22. kroga 3. SNL sever je bilo že v četrtek odigrano na Ptuju, kjer je domača Drava po pričakovanjih dobila srečanje z Dravogradom. Dobrih sto gledalcev v prvem polčasu ni videlo zadetkov, v nadaljevanju dvoboja pa so se strelci dodobra razigrali, saj sta se mreži zatresli kar sedemkrat. Mrežo gostov je v 53. minuti načel Denis Krajnc, že dve minuti kasneje je zadel Aleš Čeh. Ptujčani so že v 64. minuti vodili s 3:0, zadel je Aljaž Horvat, v 70. minuti pa je vse dvome o zmagovalcu razrešil Nastja Čeh, ki se je veselil že 19. zadetka v letošnji sezoni. Dravograjčani so se po »šoku« štirih zadetkov prebudili in v končnici dvoboja dosegli dva zadetka, zadela sta Davor Rogina in Tevž Nabernik, a je bilo to premalo za presenečenje na Ptuju, saj je v 88. minuti za končnih 5:2 zadel Luka Lavrinc.


Vodilni Mariborčani so v petek gostovali v bližnjem Malečniku in brez večjih težav odpravili domačine, čeprav je marsikdo pričakoval še višjo zmago. Mrežo domačinov je v 12. minuti načel Ranko Moravec, kar je bil tudi edini zadetek v prvem polčasu. Mariborčani so v končnici dvoboja dosegli še dva zadetka ter tako domačinom prizadejali še osemnajsti poraz v sezoni. Zmago Maribora sta potrdila Rok Sirk in Bian Paul Šauperl.

Največje presenečenje so pripravili nogometaši prevaljskega Korotana, ki so ugnali tretjeuvrščeno moštvo Šmarja pri Jelšah. Mrežo domačinov je v 11. minuti srečanja načel Mitja Leskovec, že v 19. minuti so Prevaljčani povišali prednost po strelu z bele točke, uspešen izvajalec je bil kapetan Ožbej Janet. V nadaljevanju dvoboja so domačini pritisnili na gostojuča vrata in v 57. minuti z zadetkom kapetana Davida Firšta znižali zaostanek. Nadaljevanje dvoboja je postajalo vedno bolj napeto in sodnik Peter Mertelj je najprej drugi rumeni karton in s tem tudi rdečega pokazal gostujočemu igralcu Željku Marinkoviću, v 70. minuti pa domačemu vratarju Davidu Jesenku, ob tem pa dosodil tudi drugo enajstmetrovko za goste, ki jo je še enkrat več realiziral Ožbej Janet. Domači so v želji po izenačenju krenili v napad, a jim kaj več od znižanja zaostanka v izteku srečanja ni uspelo. V Podvincih smo spremljali zanimiv obračun s kar sedmimi zadetki. Domača četa je v 14. minuti povedla z zadetkom Mateja Pala, ki je postavil izid prvega polčasa. Drugi polčas je ponudil odprto igro na obeh straneh in že v šesti minuti nadaljevanja je Lenart izenačil, zadel je Mitja Marko. Domačine je novo v vodstvo le pet minut kasneje popeljal Damir Zagoršek, v 66. minuti pa so Podvinčani z zadetkom Elvina Podbrežnika prednost podvojili. Gostje se niso sprijaznili z zaostankom in so ponovno krenili v napad, kar je obrodilo sadove in v 69. minuti so po najstrožji kazni rezultat znižali, uspešen izvajalec kazenskega strela je bil Gorazd Šunko. Domačini so vse dvome o zmagovalcu rešili v 77. minuti, ko je zadel Rok Kajzer, gostom pa kaj več od le enega zadetka, pod katerega se je v izteku srečanja podpisal Gorazd Šunko, ni uspelo doseči.

V Rogatcu smo prav tako videli sila zanimiv obračun, treh pomembnih točk pa so se na koncu veselili domačini, ki so uspeli tesno ugnati goste iz Šentjurja. Gostje bi težko bolje odprli tekmo, saj so z zadetkoma Maka Karabegovića povedli že 4. minuti. Monsov to ni zmedlo in v 17. minuti so rezultat izenačili, zadel je Primož Močnik. Še pred koncem prvega polčasa pa so domačini rezultat preobrnili v svojo korist, za vodstvo domačinov je zadel Davor Presečki. Pester drug polčas je najprej ponudil kar dve izključitvi na gostujoči strani, pordečela sta Žiga Oset in Mak Karabegovič.  A gostje so navkljub dvema igralcema manj, rezultat v 60. minuti izenačili, zadel je Anže Oset. Še tretji rdeči karton na strani gostov so gledalci videli v 78. minuti, ob prekršku izključenega Karla Gračnerja pa je glavni sodnik Armando Šorli, na račun katerega so imeli gostje precej pripomb, dosodil tudi najstrožjo kazen, ki jo je v zadetek pretvoril Davor Presečki.

V Ravnah na Koroškem so nogometaši domačega Fužinarja do zmage nad Bistrico prišli težje od pričakovanj. V enakovrednem prvem polčasu gledalci niso videli zadetkov, v drugem polčasu pa je za pomembne tri točke v 51. minuti zadel Boštjan Grizold. Radeljčani so na svojem igrišču ugnali goste iz Celja, nogometaše Šampiona. Že v 10. minuti je Radelje v vodstvo popeljal Aleš Krel. Domačini so uspešno odprli tudi drugi polčas in že v tretji minuti nadaljevanja je zadel Jan Sredenšek ter tako poskrbel za pomembne tri točke.

Rezultati 22. kroga 3. SNL sever:
DRAVA PTUJ 5:2 KOROŠKA DRAVOGRAD
100; Krajnc (53′), A. Čeh (55′), Horvat (64′), N. Čeh (70′), Lavrinc (88′); Rogina (74′), Nabernik (84′)
MALEČNIK 0:3 MARIBOR B
120; Moravac (12′), Sirk (80′), Šauperl (89′)
PODVINCI BETONARNA KUHAR 4:3 AJDAS LENART
100; Pal (24′), Zagoršek (56′), Podbrežnik (66′), Kajzer (77′); Marko (51′), Šunko (69′ pen, 86′)
MONS CLAUDIUS 3:2 FOSILUM ŠENTJUR
30; Močnik (17′), Presečki (42′, 79′ pen); Karabegović (4′), A. Oset (60′)
RK: Ž. Oset (53′), Karabegović (59′), Gračner (78′) – vsi Šentjur
FUŽINAR NOŽI RAVNE 1:0 AHA EMMI BISTRICA
200; Grizold (51′)
ŠMARJE PRI JELŠAH 2:3 KOROTAN PREVALJE
40; Firšt (57′), Asllanaj (90′); Leskovec (11′), Ožbej (19′ pen, 74′ pen)
RK: Jesenko (70′); Marinković (63′)
RADLJE 2:0 ŠAMPION
150; Krel (10′), Sredenšek (48′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zavrčani tudi s prvoligaškimi izkušnjami

Danes ob 17.30 uri bodo novo sezono, svojo drugo zaporedno v 3. SNL, odprli tudi nogometaš…