Ekipa Beltincev je bila v dvoboju nekdanjih prvoligašev premočan tekmec lendavski Nafti 1903. Odranci so prvič v letošnji sezoni okusili slast zmage z zmago nad Rakičanom. Berko v majici Malečnika je v dveh minutah odločil srečanje.


Prva tekma je potekala že v petek, ko sta se pomerila kluba s Ptuja in Slovenske Bistrice. Domačini prvič letos niso zmagali, končni izid pa je bil postavljen že v prvem delu srečanja.

Sobotni tekmi, ki sta bili odigrani v Slovenskih Konjicah in Malečniku pa sta se končali z zmagama domačih. Dravinja je s golom Nagliča v 38. minuti premagala ekipo Ljutomera. Za goste je to letošnji prvi poraz, Dravinja je zadržala drugo mesto na lestvici. Zmago Malečnika je v 21. in 22. minuti odločil Berko. Nekaj trenutkov pred koncem je končni izid postavil Ulbin, ki je vstopil v igro v 84. minuti.

Nedelja je bila rezervirana za tri zanimive obračune. Že dopoldan sta se srečali ekipi Rakičana ter Odrancev. Uspešnejši so bili gostje, katere je v vodstvo že na začetku srečanja popeljal Vori. V drugem delu sta izid povišala še Gostan in Kocbek, Levačić pa je ob koncu srečanja poslal žogo v lastno mrežo. Na tekmi sta bila podeljena tudi dva rdeča kartona, oba na strani domačinov. Popoldan so si lahko gledalci ogledali še tri srečanja. Čarda je gostila ekipo iz Šmarja pri Jelšah. Gledalci niso videli zadetkov, le rdeči karton Krsnika v 38. minuti. Najzanimivejše srečanje 3. kroga pa je potekalo v Beltincih. Pred več kot 1000 gledalci v beltinskem športnem parku so domači navijači videli odlično igro svojih ljubljencev. Slavili so s kar 3:0, zadeli pa so Berden v prvem delu srečanja ter Maroša in Škaper v drugem. Lendavčani niso bili kos danes odlični ekipi Beltincev. Gorički »el-classico« je dobila ekipa Grada. Domačini so pred 600 gledalci slavili z 2:0 ter se prebili na tretje mesto.

V spodnji foto galeriji si lahko ogledate utrinke s tekem Rakičan – Odranci ter Avto Škafar Beltinci – Nafta 1903.

3. krog 3. SNL vzhod
DRAVA PTUJ – AHA EMMI BISTRICA 1:1 (1:1)
Antolič (44.); Boškovič (22.)
DRAVINJA KOSTROJ – AVTO RAJH LJUTOMER 1:0 (1:0)
Naglič (38.)
MALEČNIK – FOSILUM ŠENTJUR 3:0 (2:0)
Berko (21., 22.), Ulbin (92.)
RAKIČAN – ODRANCI 1:3 (0:1)
Levačić (90./ag); Vori (4.), Gostan (64.), Kocbek (78.)
RK: Vuzem (45.), Vouri (88.)
AVTO ŠKAFAR BELTINCI – NAFTA 1903 3:0 (1:0)
Berden (27.), Maroša (68.), Škaper (87.)
ČARDA MARTJANCI – ŠMARJE PRI JELŠAH 0:0
RK: Krsnik (38.)
GRAD – TROMEJNIK G-SUKIČ 2:0 (2:0)
Sajko (14.), Kisilak (30./ag)

Lestvica

[author ]3. liga vzhod[/author]

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Krčani napolnili mrežo Dobrovc

Uvod v 17. krog vzhodne skupine 3. SNL je pripadel nogometašem Krškega, ki so dodobra napo…