Odlična serija Olimpije se nadaljuje. Ljubljančani so slavili še petič zapored in po Kopru, Mariboru in Celju razbili še velenjski Rudar. Čeprav so se knapi dobro upirali in imeli tudi nekaj zrelih priložnosti, so zmaji v drugem polčasu znova bruhali ogenj, v velenjsko mrežo nasuli kar pet zadetkov ter se na najlepši možni način zahvalili za množičen obisk. V Stožicah se je namreč zbral kar pet tisoč gledalcev.


Po tekmi dobre volje ni mogel skriti niti ljubljanski strateg Marijan Pušnik, ki je lahko še bolj kot na napad, ta je v zadnjih štirih tekmah zabil kar osemnajst zadetkov, ponosen na trdno obrambo. Aleksander Šeliga, ki se je z nekaj odličnimi posredovanji izkazal tudi včeraj, je na zadnjih štirih tekmah prejel vsega zadetek, v osmih krogih je moral le štirikrat pobrati žogo iz svoje mreže. Čuvaja mreže je po tekmi z Rudarjem pohvalil tudi Pušnik. “V celoti gledano so fantje odigrali novo odlično tekmo. Že pred obračunom v Stožicah sem opozarjal, da nam bo proti Rudarju težje kot na tekmi s Celjem. Če bi gosti pri našem vodstvu z 1:0 zadeli, potem bi se potek srečanja lahko zasukal v nasprotno smer. Z dvema izjemnima reakcijama nas je rešil vratar Šeliga, kasneje pa smo stopili na plin, zadeli drugič, tretjič in nato našim izvrstnim navijačem privoščili še malce zabave,” je dejal Korošec na ljubljanski klopi, ki danes, na zadnji dan nogometne tržnice, pričakuje še enega ali dva novinca. Najglasneje se šušlja o prihodu Blessinga Elekeja, s čimer bi že tako ali tako močan napad dobil še dodatno orožje. Po odlični seriji se zdi, da reprezentančni premor za Olimpijo prihaja v nepravem trenutku, a bodo v ljubljanskem taboru ‘proste’ dni izkoristili za regeneracijo in vrnitev nekaterih poškodovanih moči.

Če ne bi bilo še boljše serije Gorice, ki je točke oddala le Olimpiji, nato pa nanizala kar sedem zaporednih zmag, bi Ljubljančani premor verjetno pričakali na vrhu lestvice. A tudi Pušnik poudarja, da tako dobrega uvoda v sezono ni pričakoval niti sam: “Kje pa. Pričakoval sem dobre igre, saj igralce vsakodnevno spremljam na treningih. Da bi pa pričakoval tako prepričljive zmage, to pa zagotovo ne. Igralci so pokazali, da so mentalno stabilni, da tudi, ko jim ne gredo stvari po načrtih, ostajajo mirni in potrpežljivo čakajo na svojo priložnost. Ravno to se je pokazalo na tekmi z Rudarjem, ko smo iskali ta drugi zadetek, ki bi prinesel olajšanje. Pomembno je, da imamo na razpolago več igralcev, ki so sposobni zadeti. Veseli pa me, da smo z vstopom treh novih igralcev dodatno dvignili ritem igre, kar navijači cenijo in se jim ob tej priložnosti zahvaljujem za izjemno podporo.”

Po visokem porazu je lahko velenjski strateg Jernej Javorniku nasprotniku zgolj čestital za zmago, vseeno pa je nekaj pohval našel tudi za svoje varovance: “Slabo smo šli v tekmo, nasprotniku smo dovolili, da je prevzel iniciativo, preveč smo se umikali. Po prejetem zadetku smo pričeli igrati in iskali priključek. Zgodil se je nesrečni drugi gol. Mislim, da moram biti z igro v drugem polčasu bolj zadovoljen kot s predstavo v prvem polčasu, ne glede na to, da smo prejeli toliko zadetkov, smo pa igrali nogomet. Olimpiji čestitam za zmago, mi pa se obračamo naprej.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši strelec Olimpije odhaja v Belorusijo

Že nekaj časa je jasno, da v prihajajoči sezoni ne bo več nosil zeleno-belega dresa, danes…