Tudi Ljubljančani so včeraj dopoldne zaključili z igranjem pripravljalnih preizkušenj. Zmaje do začetka državnega prvenstva loči manj kot teden dni, trener Marijan Pušnik pa je bil z do sedaj videnim in prikazanim zadovoljen, a ob tem poudarja, da predstave moštva še ni najvišji ravni.


V sobotnem obračunu s kranjsko Zarico, ki ga je Olimpija dobila s 3:0, sta priložnost za igro dobila tudi oba tuja novinca, Ricardo Alves in Martin Mimoun, ki sta se v Stožice preselila tekom tega tedna. Tudi zaradi tega Pušnik napoveduje, da bo dvojec potreboval vsaj tri tedne, da ulovi zaostanek za soigralci. “Oba sta se nam priključila v sredini tedna, tako da ocenjujem, da bosta za doseganje optimalne forme potrebovala vsaj še tri tedne kakovostnega in napornega kondicijskega treninga. V tem trenutku je težko karkoli napovedovati, a dejstvo je, da fanta znata igrati in upam, da se bosta uspela v najkrajšem možnem času prilagoditi na moštvo in okolico,” je za klubsko spletno stran dejal Korošec, ki se po dveh letih in pol vrača na slovensko sceno. Nekdanji trener Korotana, Dravograda, Celja, Maribora in Rudarja o igri posameznikov ne želi govoriti in v istem dahu opozarja, da igra v uvodu nove sezone še ne bo na želeni ravni: “Zame je najpomembnejši učinek moštva kot celote. V naslednjem tednu bomo največ časa posvetili uigravanju posameznih linij v želji, da svojega prvega nasprotnika pričakamo v karseda dobri taktični pripravljenosti. Zavedamo pa se, da vsaj na začetku tekmovalne sezone še ne bomo na želeni tehnično-taktični ravni, saj se nam bodo v prihodnjih dneh pridružili še nekateri novi igralci. Ko bo moštvo v celoti formirano, se bo začel proces dokončnega uigravanja. Do takrat pa bomo nekatere stvari reševali sproti in z veliko mero borbenosti skušali nadoknaditi določene pomanjkljivosti.”

Kljub temu pa Pušnik verjame, da bo vložka v pripravah viden že v soboto, ko v Stožicah gostujejo Goričani: “Verjamem, da bodo rezultati trdega in kakovostnega dela vidni že prihodnjo soboto, ko v prvem krogu Prve lige Telekom Slovenije na svojem stadionu gostimo moštvo Gorice.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…