S pripravami na novo sezono so danes pričeli tudi nogometaši Maribora. Z izjemo peterice reprezentantov, Cotman Hotić in Zahović se bodo ekipi pridružili jutri, Ibraimi in Mertelj pa v začetku prihodnjega tedna, so na uvodnem dopoldanskem treningu ob kopici mladcev vadili vsi nogometaši, tudi Marwan Kabha, za zdaj edini novinec vijoličaste čete.


“Počutim se dobro, vesel sem, da sem tukaj. Maribor je velik klub. Upam, da bom v novem moštvu uspešen, da bo s soigralci osvojil državno prvenstvo in pokal ter se uvrstil v Ligo prvakov,” je uvodoma dejal Izraelec arabskih korenin. Še nekoliko zadržanemu vezistu, ki mu za zdaj nekaj težav povzroča tudi angleščina, bo pri prilagajanju na novo okolje pomagal tudi Sintayehu Sallalich, s katerim se vijoličasti novinec spoznal že v dresu mlade izraelske reprezentance: “Sintayehu Sallalich je moj prijatelj, v preteklosti sem z njim že igral, saj sva bila soigralca v mladi reprezentanci Izraela. Pomagal mi je in mi o Mariboru dejal veliko lepega. Vesel sem, da imam v Mariboru pomoč Sallalicha.”

Foto: Peter Dominko
“Počutim se dobro, vesel sem, da sem tukaj,” je priznal novinec v vijoličasti četi. (Foto: Peter Dominko)

O novincu je nekaj besed spregovoril tudi trener Ante Šimundža, ki ima o Izraelcu, ta je v Maribor pripotoval šele včeraj, zato mesta in novega okolja še ne pozna, dobro mnenje, a z ocenami po prvem treningu priprav še ni želel hiteti: “Glede na to, kaj smo videli, gre zagotovo za odličnega igralca, ki bo povečal konkurenco in ekipi doprinesel dodatno kvaliteto. Na njemu je, da veliko dela, po prvem treningu pa je vseeno težko ocenjevati, vendar verjamem, da se bo dobro vklopil v novo okolje.”

“Želim igrati v prvi enajsterici, trdo delati in uspeti z moštvom,”  je svoja pričakovanja razkril 24-letni nogometaš, ki je pred tedni z Mariborom sklenil triletno pogodbo. In kakšno igro lahko pričakujemo od njega? “Igram agresivno in pametno, kot vezist moram igrati praktično vse. Včasih tudi zadevam, vendar se bolj osredotočam na obrambne naloge.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dvoboj Brava in novopečenega prvoligaša brez zmagovalca

Včeraj sta se na pripravljanem obračunu pomerila Bravo in Radomlje, tekma se je končala z …