Pet krogov pred koncem Prve lige Telekom Slovenije se bije pravi boj za vstopnice za evropska tekmovanja kot tudi za obstanek. Na prvoligaške zelenice bosta v Športnem parku Domžale najprej nastopila Domžale in gostje iz Nove Gorice. Rumeni se nahajajo korak do evropske vozovnice, v taboru gostov pa lovijo osmo mesto, ki bi jim zagotovilo obstanek med elitno druščino.

Domžalčani so v spomladanskem delu na domači zelenici klonili zgolj enkrat, ob tem so vpisali tri zmage in remi. Težko delo čaka Goričane, v kolikor bodo želeli rumenim odščipniti kakšno točko ali vse tri, saj Domžalčani niso poraženi na zanjih štirih dvobojih. V domžalskih vratih se je v spomladanskem delu znašel Hrvat Krševan Santini, ki je na zadnjem srečanju v Kidričevem ohranil mrežo nedotaknjeno. “Tekmeca dobro poznamo, čeprav so Novogoričani pred kratkim zamenjali trenerja, ki je vnesel nekaj novosti v njihovo igro. Odlikuje jih nekoliko bolj agresivna igra, zadnje tri tekme so odigrali na res visokem nivoju. Nevarni so iz prekinitev, odlikuje jih dober protinapad, odlično se branijo, tudi v pozicijski igri znajo izigrati nasprotnika. Pomembno bo, da bomo zbrani in agresivni v fazi branjenja, predvsem pa učinkoviti in natančni ob zaključevanju napadov,“ je pred srečanjem dejal izkušeni Santini. V Domžalah je na enem od treh dvobojev v tej sezoni, zmaga ostala v domačih rokah, medtem ko so Primorci slavili na obeh domačih tekmah.

Kot že omenjeno bodo sinje-modri v zadnjih petih krogih skušali izogniti izpadu oziroma dodatnim kvalifikacijam za obstanek v Prvi ligi. Nogometaši Gorice so po zmagi v Celju in remiju v Kranju, kljub porazu proti Mariborčanom, ohranili stik z moštvi v spodnjem delu lestvice. Velenjčani jim bežijo tri točke, dve točki več pa so osvojili tudi Kranjčani. Novogoričani so jo v tej sezoni že zagodli Domžalčanom, vendar obrakat na svoji zelenici. Tokrat trener Saša Kolman znova ne bo mogel računati na Bedeja Amarachija Osujija, ki je bil na tekmi z Mariborčani izključen.

Lahko Goričani zmagajo tudi v gosteh in prekinejo pozitiven niz Domžal?

Naloži več sorodnih novic
  • Boj za vrh v Kidričevem

    Zadnje srečanje šestega kroga Prve lige Telekom Slovenije bo v večernem terminu na sporedu…
  • Domžale zapušča dolgoletni član

    Domžalskega prvoligaša je zapustil branilec Gaber Dobrovoljc, ki se seli v Turčijo k drugo…
  • Prestop Nicholsona zaključen

    Dosedanji nogometaš Domžal Shamar Nicholson bo nogometno pot nadaljeval v Belgiji pri Char…
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura do nove zmage

* Stadion v Fazaneriji, sodniki: Sagrković, Mikača in Perger. * Strelca: 1:0 Bobičanec (50…