Pet krogov pred koncem Prve lige Telekom Slovenije se bije pravi boj za vstopnice za evropska tekmovanja kot tudi za obstanek. Na prvoligaške zelenice bosta v Športnem parku Domžale najprej nastopila Domžale in gostje iz Nove Gorice. Rumeni se nahajajo korak do evropske vozovnice, v taboru gostov pa lovijo osmo mesto, ki bi jim zagotovilo obstanek med elitno druščino.


Domžalčani so v spomladanskem delu na domači zelenici klonili zgolj enkrat, ob tem so vpisali tri zmage in remi. Težko delo čaka Goričane, v kolikor bodo želeli rumenim odščipniti kakšno točko ali vse tri, saj Domžalčani niso poraženi na zanjih štirih dvobojih. V domžalskih vratih se je v spomladanskem delu znašel Hrvat Krševan Santini, ki je na zadnjem srečanju v Kidričevem ohranil mrežo nedotaknjeno. “Tekmeca dobro poznamo, čeprav so Novogoričani pred kratkim zamenjali trenerja, ki je vnesel nekaj novosti v njihovo igro. Odlikuje jih nekoliko bolj agresivna igra, zadnje tri tekme so odigrali na res visokem nivoju. Nevarni so iz prekinitev, odlikuje jih dober protinapad, odlično se branijo, tudi v pozicijski igri znajo izigrati nasprotnika. Pomembno bo, da bomo zbrani in agresivni v fazi branjenja, predvsem pa učinkoviti in natančni ob zaključevanju napadov,“ je pred srečanjem dejal izkušeni Santini. V Domžalah je na enem od treh dvobojev v tej sezoni, zmaga ostala v domačih rokah, medtem ko so Primorci slavili na obeh domačih tekmah.

Kot že omenjeno bodo sinje-modri v zadnjih petih krogih skušali izogniti izpadu oziroma dodatnim kvalifikacijam za obstanek v Prvi ligi. Nogometaši Gorice so po zmagi v Celju in remiju v Kranju, kljub porazu proti Mariborčanom, ohranili stik z moštvi v spodnjem delu lestvice. Velenjčani jim bežijo tri točke, dve točki več pa so osvojili tudi Kranjčani. Novogoričani so jo v tej sezoni že zagodli Domžalčanom, vendar obrakat na svoji zelenici. Tokrat trener Saša Kolman znova ne bo mogel računati na Bedeja Amarachija Osujija, ki je bil na tekmi z Mariborčani izključen.

Lahko Goričani zmagajo tudi v gosteh in prekinejo pozitiven niz Domžal?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…