Domžalčani, ki so v uvodnih dneh januarskega prestopnega roka ostali brez Erika Janže in Joshue Parkerja, so nadomestila zanj poiskali kar pri najožjih zasledovalcih. V izmenjavi z Mariborom, kamor se je preselil že omenjeni Janža, sta vodilno moštvo lige okrepila Matic Črnic in Dejan Trajkovski.


Bočni branilec Trajkovski, ki se najbolje znajde na levi strani igrišča, bo skušal na ob stranski črti igrišča nadomestiti prav leto mlajšega Prekmurca, ki je v dresu dvakratnih državnih prvakov pustil globok pečat. 22-letni nogometaš je pred dnevi podpisal dogovor, ki ga na Domžale veže vse do konca sezone 2017/18, s Črnicem pa sta se z novimi soigralci pozdravila v petek, ko je moštvo trenerja Luke Elsnerja pričelo s pripravami. Trajkovski je v pogovoru za klubsko spletno stran izrazil olajšanje nad dejstvom, da je do zamenjave igralcev prišlo že januarja: “Za nadaljevanje moje kariere je bil dogovor med Domžalami in Mariborom, da se zamenjava igralcev opravi že v tem prestopnem roku, najboljši možni scenarij. Tako kot za Matica je tudi zame to korak naprej, saj se vračam k igranju v najmočnejši slovenski ligi. Verjamem, da bova lahko veliko doprinesla ekipi Domžal. Hkrati je pozitivno tudi to, da so naju Domžale želele v svojih vrstah. Dala bova vse od sebe ter dokazala, da sva dovolj kvalitetna za igranje nogometa na najvišji ravni v Sloveniji.”

Foto: Jure Banfi
22-letni bočni branilec bo spomladi vijolično zamenjal za rumeno-modro. (Foto: Jure Banfi)

“V spomladanskem delu bo vsaka tekma zelo težka in na vsaki bomo morali dati od sebe sto odstotkov ali več. Prvič v karieri se bom zoperstavil svojemu bivšemu klubu, kar bo zagotovo posebna izkušnja. Upam, da si bom priboril mesto v prvi ekipi in da bomo zmagali. Pričakujem težko nadaljevanje prvenstva, saj je vodilno pozicijo vedno težje braniti kot napadati,” se je spomladanskega dela sezone dotaknil nekdanji mladi reprezentant Slovenije, ko bo skušal z dobrimi predstavami v dresu novega kluba Mariboru onemogočiti še trinajsti naslov državnih prvakov. V dresu vijoličastih jeseni praktično ni dobil priložnosti, saj je odigral vsega eno srečanje, večji del sezone je tako preživel na tretjeligaških zelenicah, saj je v dresu B moštva uspešno nastopal v 3. SNL sever: “V Mariboru sem si v preteklosti pridobil veliko izkušenj, vendar v zadnjem letu in pol nisem dobil veliko priložnosti v prvi ekipi. Zdi se mi, da je v Domžalah vzdušje bolj sproščeno in to mi zelo ustreza, saj sem tudi sam takšne narave. Upam, da bomo to sproščenost prenesli tudi na igrišče.”

V novi klubski sredini so prišlekoma že na prvi dan zagodli tudi z jezikovno lekcijo, saj je nastal skeč, ki si ga lahko ogledate ob koncu, a Trajkovski priznava, da s t.i. Ljubljanščino ne bo težav, saj ta pogosto odmeva tudi po hodnikih Ljudskega vrta: “Z Ljubljanščino ne bo težav, saj sem je vajen še iz Maribora, kjer je veliko igralcev iz te strani Trojan. Naglasa verjetno ne bom nikoli spremenil, ampak mislim, da me bodo razumeli. (smeh) Zelo sem vesel, da smo se z novimi soigralci hitro ujeli in takoj posneli video skeč. Všeč mi je, da znajo v klubu poskrbeti tudi za zabavne vsebine.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rožman: Ta tekma pomeni lepo popotnico za četrtek

Mariborčani so nedeljski dvoboj proti Domžalam opravili z odliko in po dveh krogih ostajaj…