Domžalčani se lahko v zadnjih tednih pohvalijo z lepo rezultatsko serijo. Dvakratni državni prvaki so neporaženi na zadnjih petih tekmah, tri zmage in remi so v sredo obogatili še z veliko točko v Ljudskem vrtu, v katerem je najbolj blestečo predstavo sezone prikazal Nejc Vidmar. Po Mariboru čaka Vidmarja in soigralce nova zahtevna naloga – obračun z Olimpijo.


Tudi Ljubljančani bodo, podobno kot vijolice, v obračun z Domžalčani krenile po porazu z Zavrčem, ki je sredi Stožic slavil še drugi veliki zaporedni skalp. Zeleno-beli želijo v sosedskem obračunu dokazati, da so imeli v sredo zgolj slab dan, svoje načrte pa imajo tudi v domači zasedbi. “Sobotna tekma bo nova zgodba, toda tudi z zadnjega medsebojnega obračuna je potrebno ponoviti določene stvari. Ne smemo podleči provokacijam, ki se na takšnim tekmah vselej dogajajo. Glava mora ostati hladna, tako kot je ostala na prvi tekmi. V Ljubljani je bil to ključni faktor za končni uspeh in podobno bo verjetno tudi na današnji tekmi. Kljub temu je slika sedaj nekoliko spremenjena, saj nismo več na začetku prvenstva. Takrat še nismo vedeli, kakšna so razmerja moči in kaj lahko pričakujemo. Po naši tekmi je začela Olimpija zmagovati, tako da se pustimo presenetiti. Prepričan sem, da se jim lahko zelo dobro postavimo po robu,” pred obračunom z vodilnim prvoligašem pravi že omenjeni Vidmar. Ljubljančan v domžalskem golu ne skriva, da mu srce poskoči tudi ob omembi Olimpije, a bo kljub temu pomemben faktor v boju z ljubljanskimi napadalci.

Poleg ugodnega razpleta pa se v domžalskem klubu danes obetajo tudi odličnega obiska, saj bi se kaj lahko zgodilo, da bi bil Športni park po več kot desetletju, ko je v Domžalah pod vodstvom slovitega trenerja Giovannija Trapattonija gostoval nemški Stuttgart. “V Domžalah je bilo na zadnjih tekmah zelo lepo vzdušje, tokrat pa pričakujem pravi spektakel. Kadar igralci začutimo podporo s tribun, damo na igrišču nekaj več. Sam pred polnim tribunam igram veliko bolje in prepričan sem, da bomo s pomočjo naših navijačev, ki jih prav lepo vabim na tekmo, osvojili vse tri točke, s katerimi bi ostali v vrhu lestvice,” pravi Kenan Horić, s katerim se strinja tudi trener Luka Elsner: “Takšne tekme si lahko le želimo. Že lani smo na našem stadionu odigrali nekaj dobrih tekem, ki so privabile ogromno gledalcev. Ta tekma bo verjetno prvič po obračunu s Stuttgartom zapolnila naš stadion do zadnjega kotička. Za zaposlene v klubu in igralce, ki so garali ves ta čas, je to velika nagrada. Nestrpno pričakujem to tekmo, da pokažemo kaj zmoremo. Prepričan sem, da smo na tej tekmi zmožni velikih stvari.”

Bo pa imel današnji spektakel tudi dobrodelno noto, saj bodo v domžalskem klubu pred tekmo zbirali sredstva za 14-letni Tino, ki se je rodila z genetsko boleznijo miastenični sindrom, pomanjkanje acetil-holina, ki se odraža kot mišično obolenje. Svoj prispevek boste lahko predali na stojnici z navijaškimi artikli, kjer bo posebna škatla, več o tem pa si lahko preberete na tej povezavi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…