Po odigranem četrtem krogu 3. SNL center je jasno, da so vsa moštva osvojila vsaj točko, zadnji na seznamu so Žirovci, ki so remizirali v Grosupljem.

Kranjska Sava je po dveh zaporednih porazih prekinila negativen niz in doma ugnala Arne Tabor 69. Ljubljančani so v dvoboj krenili z boljšega položaja na prvenstveni lestvici, saj so v prvih dveh krogih slavili, v prejšnjem pa vpisali prvi poraz. Gorenjci so do minimalne zmage prišli z zadetkom v prvem polčasu, uspešen je bil Qendrim Hasanaj, v 28. minuti. Do konca srečanja se izid ni spremenil in moštvi sta po štirih krogih izenačeni na lestvici, s šestimi osvojenimi točkami. Največ zadetkov sobotnega sporeda je bilo doseženih v Ljubljani, med Svobodo in Šenčurjem, končni izid je bil 4:3. Svoboda je prišla do druge zmage v sezoni, medtem ko Šenčur ostaja zgolj pri eni, v tretjem krogu so ugnali Savo. Domači so v 53. minuti vodili z 2:0, oba zadetka je dosegel Aleksandar Đokić, v letošnji sezoni je zadel že štirikrat. Dvajset minut pred koncem srečanja je zaostanek gostov zmanjšal Samo Kokalj, natančen je bil z bele točke. V zadnjih desetih minutah so bili doseženi še štirje zadetki. Za novo povišanje vodstva je poskrbel Anel Aličaič, ki je bil tudi uspešen z bele točke. Za novo upanje gostov je poskrbel Kristian Rozman z zadetkom v 85. minuti. V sodnikovem dodatku je za 4:2 zadel Denis Husejnovič, nato pa še Kokalj, oba sta bil uspešna z bele točke. Gostje so srečanje zaključili z desetimi nogometaši, saj je bil v 90. minuti izključen Tom Zupan. 

Dvoboj v Zagorju se je končal brez zmagovalca in z nepriljubljenih 0:0. Oboji tako ostajajo še neporaženi in v vrhu prvenstvene lestvice. Morda nekoliko presenetljivo so Grosupeljčani izpustili zmago proti Žirem. Domači so že vodili z 2:0, v razmiku treh minut sta v prvem polčasu zadela Matevž Fortin in Primož Potočar. Gostje so bili v nadaljevanju dvakrat uspešni in si priigrali prvo točko v sezoni. V 69. minuti je za znižanje zaostanka poskrbel Nace Eržen, končni izid pa osem minut kasneje postavil Anže Kavčič. Grosuplje prvič letos ostaja brez zmage na domačem igrišču, a ostaja v zgornjem delu lestvice.

Četrti krog sta z dvobojem v Komendi zaključila istoimenovani domači klub in gostje iz Ivančne Gorice. V prvem polčasu so boljšo predstavo kronali gostje z dvema zadetkoma. Prvega je dosegel Tilen Kralj, ki se je sam znašel pred domačim vratarjem, drugega pa Denis Kastelic, najbolje se je znašel po predložku v kazenski prostor. V nadaljevanju so Dolenjci še podvojili prednost, še drugič je lepo podajo izkoristil Kastelic. Končni izid je z bele točke v 73. minuti postavil Dominik Ožbolt. Ivančna je z zmago skočila na prvo mesto, vodi z dvema točkama prednosti pred zasledovalci. Poleg Bleda in Zagorja še vedno ostajajo neporaženo moštvo v prvenstvu. 

Rezultati 4. kroga 3. SNL – center:

Sava Kranj – Arne Tabor 69 1:0
Hasanaj 28’

Svoboda Ljubljana – Tinex Šenčur 4:3
Đokić 39’, 53’, Aličaič 82’ (11m), Husejnovič 91’ (11m); Kokalj 71’ (11m), 93’ (11m), Rozman 85’
RK: Zupan 90’ (Tinex Šenčur)

Zagorje – Bled Hirter 0:0

Brinje Grosuplje – Žiri 2:2
Fortin 36’, Potočar 39’; Eržen 69’, Kavčič 77’

Komenda – Ivančna Gorica 0:4

Kralj 22′, Kastelic 27′, 70′, Ožbolt 73′ (11m)

Naloži več sorodnih novic
  • Dvoboj zelenih na Gubcu

    Zadnje srečanje prvega spomladanskega kroga bosta odigrala domače Krško in ljubljanska Oli…
  • Krško do visoke zmage nad drugoligašem

    Nogometaši Krškega so doma gostili drugoligaša iz Rogaške Slatine in zmagali z visokih 9:1…
  • Primorci za konec z zmago

    S pripravljalnimi srečanji je med zimskim premorom zaključila tudi Gorica, ki je v umagu m…
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Ajdovščini s prvoligaško okrepitvijo

Ajdovsko Primorje, ki nastopa v 3. SNL Zahod, je pred zaključkom prestopnega roka dogovori…