Po odigranem četrtem krogu 3. SNL center je jasno, da so vsa moštva osvojila vsaj točko, zadnji na seznamu so Žirovci, ki so remizirali v Grosupljem.


Kranjska Sava je po dveh zaporednih porazih prekinila negativen niz in doma ugnala Arne Tabor 69. Ljubljančani so v dvoboj krenili z boljšega položaja na prvenstveni lestvici, saj so v prvih dveh krogih slavili, v prejšnjem pa vpisali prvi poraz. Gorenjci so do minimalne zmage prišli z zadetkom v prvem polčasu, uspešen je bil Qendrim Hasanaj, v 28. minuti. Do konca srečanja se izid ni spremenil in moštvi sta po štirih krogih izenačeni na lestvici, s šestimi osvojenimi točkami. Največ zadetkov sobotnega sporeda je bilo doseženih v Ljubljani, med Svobodo in Šenčurjem, končni izid je bil 4:3. Svoboda je prišla do druge zmage v sezoni, medtem ko Šenčur ostaja zgolj pri eni, v tretjem krogu so ugnali Savo. Domači so v 53. minuti vodili z 2:0, oba zadetka je dosegel Aleksandar Đokić, v letošnji sezoni je zadel že štirikrat. Dvajset minut pred koncem srečanja je zaostanek gostov zmanjšal Samo Kokalj, natančen je bil z bele točke. V zadnjih desetih minutah so bili doseženi še štirje zadetki. Za novo povišanje vodstva je poskrbel Anel Aličaič, ki je bil tudi uspešen z bele točke. Za novo upanje gostov je poskrbel Kristian Rozman z zadetkom v 85. minuti. V sodnikovem dodatku je za 4:2 zadel Denis Husejnovič, nato pa še Kokalj, oba sta bil uspešna z bele točke. Gostje so srečanje zaključili z desetimi nogometaši, saj je bil v 90. minuti izključen Tom Zupan. 

Dvoboj v Zagorju se je končal brez zmagovalca in z nepriljubljenih 0:0. Oboji tako ostajajo še neporaženi in v vrhu prvenstvene lestvice. Morda nekoliko presenetljivo so Grosupeljčani izpustili zmago proti Žirem. Domači so že vodili z 2:0, v razmiku treh minut sta v prvem polčasu zadela Matevž Fortin in Primož Potočar. Gostje so bili v nadaljevanju dvakrat uspešni in si priigrali prvo točko v sezoni. V 69. minuti je za znižanje zaostanka poskrbel Nace Eržen, končni izid pa osem minut kasneje postavil Anže Kavčič. Grosuplje prvič letos ostaja brez zmage na domačem igrišču, a ostaja v zgornjem delu lestvice.

Četrti krog sta z dvobojem v Komendi zaključila istoimenovani domači klub in gostje iz Ivančne Gorice. V prvem polčasu so boljšo predstavo kronali gostje z dvema zadetkoma. Prvega je dosegel Tilen Kralj, ki se je sam znašel pred domačim vratarjem, drugega pa Denis Kastelic, najbolje se je znašel po predložku v kazenski prostor. V nadaljevanju so Dolenjci še podvojili prednost, še drugič je lepo podajo izkoristil Kastelic. Končni izid je z bele točke v 73. minuti postavil Dominik Ožbolt. Ivančna je z zmago skočila na prvo mesto, vodi z dvema točkama prednosti pred zasledovalci. Poleg Bleda in Zagorja še vedno ostajajo neporaženo moštvo v prvenstvu. 

Rezultati 4. kroga 3. SNL – center:

Sava Kranj – Arne Tabor 69 1:0
Hasanaj 28’

Svoboda Ljubljana – Tinex Šenčur 4:3
Đokić 39’, 53’, Aličaič 82’ (11m), Husejnovič 91’ (11m); Kokalj 71’ (11m), 93’ (11m), Rozman 85’
RK: Zupan 90’ (Tinex Šenčur)

Zagorje – Bled Hirter 0:0

Brinje Grosuplje – Žiri 2:2
Fortin 36’, Potočar 39’; Eržen 69’, Kavčič 77’

Komenda – Ivančna Gorica 0:4

Kralj 22′, Kastelic 27′, 70′, Ožbolt 73′ (11m)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NK Kety Emmi Bistrica se krepi za naskok na 2. SNL

V Bistrici se je začelo zares. Po rekreativno/testnem vložku treh treningov v začetku janu…