Večina drugoligašev je v pred začetkom nove sezone močno spremenila svoje zasedbe. Za moštvo, ki je v poletju doživelo najmanj sprememb, pa lahko dan pred začetkom nove sezone razglasimo Veržej. Prleki so v svoje vrste zvabili zgolj enega novinca, trener Zlatko Gabor pa bo v novi sezoni računal še na nekaj izhodnih novincev. Medtem so pri ptujski Dravi včeraj registrirali še tri novince.


Edini prišlek v veržejski četi je Blaž Dobaj. Nekdanji mladinec kidričevskega Aluminija se je spomladi dokazoval pri Zavrču, kjer pa pri trenerju Ivici Solomunu ni dobil kaj prida priložnosti, saj je 19-letni napadalec v treh nastopih zbral vsega 132 minut. Veržej so sicer zapustili štirje igralci, ob Amarju Jamakoviću še Filip Gomboc, ki je prestopil v mirensko Adrio, Andrej Lotrič bo v novi sezoni član Ljutomera, Erika Gliho pa je pred dnevi registrirala novomeška Krka. Vodstvo Veržeja, ki bo jutri krenil v tretjo drugoligaško sezono, je omenjene odhode nadomestilo tudi s četverico izhodnih mladincev, ki bodo v letošnji sezoni, tako kot kadeti, igrali med prvoligaši. Članskemu moštvu so se priključili Matej Vok, Tadej Čuk, Žan Kocuvan ter Miha Kušnik, bodo pa Veržejci še nekaj časa igrali brez Matjaža Keka in Nejca Domjana, saj dvojec okreva po poškodbah iz spomladanskega dela sezone. So pa v klubu poskrbeli še za nekaj novosti, za animacijo gledalcev bo skrbela dekliška navijaška skupina “Tikvice”.

Še tri novince pa so včeraj potrdili pri ptujski Dravi. Že pred dnevi smo pisali, da se v matično sredino vrača Denis Perger, ki se je po odhodu iz Kopra dokazoval pri nemškem Wehenu in Freiburgu. V nekdanji klub se je vrnil tudi David Pauko, ki je bil nazadnje član enega od avstijskih nižjeligašev, podobno kot pri Veržeju, pa so tudi pri Dravi enega od novincev našli pri Zavrču. V Dravo se je namreč preselil Mateo Monjac, ki je spomladi za haloškega prvoligaša odigral šest zadetkov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

S pripravami začeli tudi v Lendavi

Poletnega premora je konec tudi v Lendavi, saj je tamkajšnji drugoligaš začel s pripravami…