Nogometna tržnica ni aktivna zgolj na prvoligaškem prizorišču, na veliko se dogaja tudi pri ženskih klubih, prestopni rok pa je pester kot že dolgo ne. Najbolj aktivni so bili v minulih dneh pri Pomurju in novonastali Olimpiji, križemrok pa niso stali niti v Velenju, kjer so v svoje vrste zvabili kar šesterico nekdanjih članic Slovenj Gradca.


Koroški klub v novo sezono ne bo krenil s člansko ekipo, zato se je večina najboljših igralk preselila v bližnje Velenje, kjer so bili po odhodu Barbare Krisztine Nagy, Moire Murić in Tine Marolt, prisiljeni zakrpati nastale luknje. Murićevo, ki bo v prihodnji sezoni skrbela za učinkovitost napada Olimpije, bo v napadu nadomestila stara znanka Rudarja, saj se v staro gnezdo vrača Sanja Malinić, v minuli sezoni z 29 zadetki tretja strela državnega prvenstva. Izpostaviti pa velja tudi prihod 19-letne Vanje Duronjić, ki se je v dresu Slovenj Gradca izkazala za vsestransko igralko. Igra lahko na več pozicijah in je izredno prodorna. Z njo bodo Velenjčanke pridobile na svežini, velja pa omeniti, da je med drugim tudi mladinska reprezentantka Bosne in Hercegovine.

Omenjenemu dvojcu so se v Velenju pridružile še Katja Ješovnik, Eva Mirtič, Nina Poberžnik in Barbara Zupanc, ki so bile v minuli sezoni nosilce slovenjgraške igre.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…