Včeraj so dekleta v Sodražici odigrala še zadnji krog državnega prvenstva 1. ženske futsal lige. Tokrat sta kar dve ekipi zabeležile pomembni zmagi, Celjanke so premagale domačinke ter se maščevale za poraz proti Slovenskim goricam, dekleta iz Cerkvenjaka pa so presenetljivo dobile lokalni derbi in med drugim premagale domačinke.


Uvodno srečanje ni prineslo velikih presenečenj, saj so Celjanke zbrano odigrale celotno srečanje. Kljub temu, da v prvem polčasu ni padel zadetek, pa se je to v drugem delu tekme spremenilo. V 17. minuti srečanja je Nina Zdolšek prvič zatresla mrežo. Le tri minute je Sergeja Kos povišala vodstvo na 2:0, a se Extremovke niso predale kar tako. Le minuto kasneje je domačinka Žana Rus znižala vodstvo na 2:1. Celjanke so tekmo na koncu pripeljale mirno do konca. V 29. minuti je piko na i postavila Mateja Zabukovec.

Drugo srečanje turnirja je prineslo veliko razburljivosti. Spopadli sta se ekipi Slovenskih goric in Cerkvenjaka. Že v prvem polčasu smo lahko videli kar tri zadetke. Po vodstvu Cerkvenjaka, ko je zadetek dosegla Anita Fekonja, so se igralke Slovenskih goric pobrale in preko Tine Paliske in kapetanke Valentine Tuš rezultat preobrnile sebi v prid. Tako je na semaforju ob polčasu rezultat kazal 2:1 za moštvo Slovenskih goric. V drugi polčas so nekoliko bolje krenile igralke Cerkvenjaka, ki so v 22. minuti preko Sandre Štumberger tudi izenačile. Le dobre dve minuti je potrebovala Tina Paliska, igralka Slovenskih goric, da je dosegla še drugi zadetek na tekmi. Kljub temu igralkam Cerkvenjaka motivacija ni popustila, saj so do konca tekme uspele zabiti še dva zadetka. Teja Krajnc in Sandra Štumberger sta bili tisti igralki, ki sta v zadnjih petih minutah zabili po zadetek in tako Cerkvenjaku priigrali pomembno zmago v lokalnem derbiju.

V tretji tekmi smo lahko vnovič videli razburljivo srečanje in velik preobrat. Extremovke so tekmo začele odlično in v 8. minuti preko Miheličeve povedle z 1:0. Le dve minuti kasneje je mrežo Cerkvenjaka zatresla še Jelić in kazalo je na prepričljivo zmago Extremovk. Tik pred sodnikovim žvižgom je Anita Fekonja znižala vodstvo na 1:2. Kljub prejetemu zadetku so Extremovke v začetku drugega polčasa veliko bolj pritisnile. kar je botrovalo novemu zadetku v mreži gostujoče ekipe. V 18. minuti je prvi zadetek na turnirju dosegla Maruša Košmrlj. Zadnjih deset minut pa je v celoti pripadlo igralkam Cerkvenjaka. Najprej je Anita Fekonja v 23. minuti srečanja s tretjim zadetkom na turnirju vodstvo znižala na 2:3, nato pa je na sceno stopila še odlično razpoložena Sandra Štumberger, ki je v dobri minuti zabila dva zadetka in tako postavila končnih 3:4 za Cerkvenjak.

V zadnjem srečanju turnirja pa so Celjanke že v prvem polčasu dokazale in pokazale česa si želijo. V prvem polčasu smo lahko videli pravi stampedo na vrata Slovenskih goric, kar je pomenilo, da sta v mreži končali dve žogi. V drugi minuti je bila uspešna Sergeja Kos, le tri minute kasneje pa še kapetanka Mateja Vojsk. Začetek drugega polčasa ni prinesel nikakršnih sprememb, v 16. minuti srečanja je Mateja Zabukovec povišala vodstvo na 3:0, v 22. minuti pa je še enkrat več svojo golgetersko sposobnost dokazala Sergeja Kos. V 27. minuti srečanja je sicer Niki Bratović rezultat uspelo znižati na 4:1, a je v 29. končni izid postavila Celjanka Klara Cene.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke na priprave v Turčijo, tam jih čakajo tri tekme

Slovenka ženska nogometna reprezentanca se bo v drugi polovici meseca zbrala na prvi delov…