Več kot očitno je, da bodo Pomurke v spomladanski del državnega prvenstva krenile v povsem spremenjeni zasedbi. Klub so zapustile praktično vse tujke, med bivšimi Pomurkami pa je tudi slovenska reprezentantka Dominika Čonč. Bojan Jančar bo pomladi računal tudi na igralke, ki so jeseni igrale za Maribor.


Vodstvo Pomurja, ki je nekaj odhodov zabeležilo že jeseni, je zavihalo rokave in se lotilo drastičnih sprememb v igralskem kadru. Lahko bi zapisali, da gre pravzaprav za precejšnjo pomladitev ekipe. Tako sta vrste “žuto-plavih” zapustili obe Srbkinji, vratarka Ljiljana Gardijan ter izvrstna napadalka Biljana Bradić, ki je bila jeseni s 23 zadetki četrtka strelka lige. Od Pomurja se je, kot smo zapisali že v uvodu članka, poslovila tudi reprezentantka Dominika Čonč, ki se lahko pohvali tudi z izkušnjami iz ZDA. Kje bo Mariborčanka nadaljevala nogometno, za zdaj še ni znano, bo pa pot 23-letne vezistke razkril januarski prestopni rok. V Beltincih so se odločili, da bodo nastale luknje pokrili z domačimi igralkami. Med aktualne državne prvakinje se vračajo Sara Belcl, Kaja in Mihaela Horvat, Urška Kozar, Nika Nemec in Staša Titan, medtem ko je obetavna Melani Jelen kljub vsega osemnajstim letom sklenila nogometno kariero.

Pomurke so se nedavno udeležile tudi močnega turnirja Agram v Zagrebu. V hrvaški prestolnici Beltinčanke niso uspele ponoviti lanskega dosežka, ko so osvojile turnir, tokrat je bila v finalu z izidom 3:0 boljša ekipa Sarajeva.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kadetinje ŽNK Radomlje Medex ugnale Krim, selekcija DU15 boljša od Olimpije

Minuli konec tedna so bile prvič v sezoni 2022/23 aktivne vse tri selekcije ŽNK Radomlje, …