Slovenska ženska nogometna reprezentanca pod vodstvom Boruta Jarca, se bo nocoj v Arnhemu pomerila z Nizozemsko. Domačinke so aktualne evropske prvakinje in tudi vodilne v skupini A, na petih srečanjih so vselej zmagale in prejele zgolj dva zadetka, oba so prejele s strani Slovenk.


Slovenija trenutno zaseda drugo mesto na lestvici, s šestimi osvojenimi točkami, kot Rusija in Kosovo, a sta slednji odigrali srečanje manj. V Murski Soboti so Nizozemke v izdihljajih srečanja prišle do zmage, slavile so z 2:4. 

“Za nami so ciljno usmerjeni trening za Nizozemsko. Strokovni štab je po medsebojni tekmi v Murski Soboti naredil dobro in detajlno analizo, kjer je bilo očitno, katere napake moramo odpraviti. Na to smo se pripravili, v tekmo pa gremo samozavestno in pripravljene. V fazi obrambe si moramo v prvi vrsti še bolj pomagati in strniti vrste, da ne delamo nepotrebnih prekrškov. Le to znajo Nizozemke hitro obrniti sebi v prid in ogroziti naša vrata s kakim nevarnim prostim strelom. Vezna in obrambna linija morata biti še bolj povezani in predvsem agresivni. Izkazalo se je, da smo gole v Murski Soboti dobile zavoljo nezbranosti. V napadalni vrsti pa bi bilo dobro, da še malce dlje zadržimo žogo, odigramo kako podajo več. Tega smo sposobne,” je lov na nove točke napovedala igralka AC Milana, Dominika Čonč. 

Tekma je na sporedu ob 20. Uri na stadionu GelreDome v Arnhemu. 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Odgovor na namigovanja je podal selektor

Danes je v hrvaških medijih odjeknila novica, da je vodstvo zagrebškega Dinama v kontakt s…