Letošnje leto bo za državne prvakinje iz Prekmurja, natančneje Beltincev ostalo v lepem spominu. Slednje je za letos več kot uspešno, kajti med elitnimi evropskimi nogometnimi klubi, jim je namreč uspel preboj med 32 najboljših ekip Evrope. Štefan Kozic, direktor ŽNK Teleing Pomurje ob tem nadvse uspešnem letu pove: “Z letošnjim letom smo še kako zadovoljni. Jesenski del pa je bil velika krona našega dobrega dela v minulih 15 letih. To je tudi velik uspeh generacije Zver, Špur, Tibaut, Nikl, Zelko, ki so šle skozi naš trenažni proces od samega začetka.”


Napredovanje v šestnajstino finala so si Prekmurke zagotovile z zmago v Črni gori, kjer so nastopile v tretji kvalifikacijski skupini. “Dosegli smo plafon, to je sam vrh tega, česar smo v danem trenutku realno sposobni. Želimo med 16 v Evropi. Radi bi, da nam to enkrat uspe, ob ugodnem žrebu je mogoče vse”, nadaljuje direktor prekmurskega ženskega kluba. Povemo lahko, da je klub iz Beltincev pravcat čudež, kajti s proračunom 45.000 evrov, kar je za ostale evropske klube le kaplja v morje. Z uvrstitvijo v šestnajstino finala, so bile klub z daleč najmanjšim proračunom.

Tekmo šestnajstine finala so igralke ŽNK Teleing Pomurje odigrale v Lendavi, kjer se lahko tamkajšnji organizatorji pohvalijo z odlično pripravo na srečanja evropskih tekem. Hkrati pa so ob tem veliko pripomogli tudi ljudje iz kluba. “Organizacijskih težav nimamo – na srečo imamo na voljo ekipo 60 ljudi, ki lahko v vsakem trenutku stopi skupaj in naredi najboljše na svojem področju,” zaključuje Štefan Kozic. V spomladanskem delu sezone bo svoje delo na trenerski klopi nadaljeval Bojan Jančar in aktualne državne prvakinje ponovno skušal popeljati na sam slovenski vrh. Zaenkrat jim nadaljevanje uspešne nogometne zgodbe uspeva več kot odlično!

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelka Radomljank bo zaigrala za dvakratne italijanske prvakinje

Sezona 2022/23 za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prinaša nove izzive, med njimi bo tudi …