V drugi kvalifikacijski tekmi za Euro 2021 so Slovenke zabeležile svojo prvo zmago. Dosegle so jo v Dravogradu, po tem, ko so z visokih 5:0 premagale reprezentanco Kosova.


Slovenske nogometašice so v dvoboj krenile previdneje in tako so uvodne minute pripadle gostujočim igralkam, ki pa si razen enega obetavnega prostega strela večjih priložnosti niso pripravile. V nadaljevanju so  domačinke hitro vzpostavile ravnovesje ter v  v 14. minuti tudi povedle. Po odličnem prodoru in podaji Špele Kolbl, je žogo v gol pospravila Lara Prašnikar. V nadaljevanju so se Slovenke razigrale ter do konca tekme povsem prevladovale v igri. Malo pred odmorom je z izvrstno izvedenim prostim strelom na 2:0 povišala kapetanka Mateja Zver.

Tudi v drugem delu se je igra nadaljevala kjer, se je končala, to je pred vrati Kosova. Že v četrti minuti nadaljevanja je na 3:0 povišala Špela Kolbl. Le sedem minut kasneje novo vodstvo, ko se je še drugič danes pod zadetek podpisala Mateja Zver. Piko na i zasluženi visoki zmagi pa je v 62. minuti postavila Lara Prašnikar, prav tako s svojim drugim zadetkom.

Naslednje kvalifikacijske tekme čakajo naše že čez mesec dni. Prva tekma nadaljevanja bo prav tako domača, v Mursko Soboto 4. oktobra prihajajo evropske prvakinje in svetovne podprvakinje Nizozemke. Prvo gostovanje pa čaka naše 8. oktobra, ko se bodo odpravile v Turčijo.

Borut Jarc, selektor, je po tekmi povedal:

“Štart je dober, temelj je dober. Ko se bodo vrnile še vse poškodovane igralke, bomo še toliko močnejši. Čestitke igralkam, da so suvereno zastopale barve Slovenije in dosegle konkretno zmago. Verjamem, da smo v nadaljevanju kvalifikacij sposobni narediti še marsikaj!”

SLOVENIJA – KOSOVO 5:0 (2:0)

Športni center Dravograd, gledalcev 250, sodniki: Imanalijeva (LTV), Ramanauskiene (LTV), Pozdejeva (LTV)

Strelke: 1:0 Prašnikar (14.), 2:0 Zver (41.), 3:0 Kolbl (49.), 4:0 Zver (56.), 5:0 Prašnikar (62.)

Rumeni kartoni: Čonč, Kos; Hisenaj, Limani

Slovenija: Meršnik, Korošec, Erman (od 48. Kos), Zver, Čonč, Prašnikar, Kolbl (od 78. Kuštrin), Makovec, Eržen, Prša, Begič (od 63. Ivanuša).

Kosovo: Leci, Shala, Halilaj, Hisenaj, Shala B., Biqkaj (od 63. Ejupi), Limani, Recica (od 78. Syla), Memeti, Tahiri, Uka (od 46. Agaj).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izvršni odbor NZS odločil o potnicah v Ligo prvakinj

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na današnji seji sprejel odločitev, da bodo v p…