Po skoraj trimesečnem premoru, zaradi nam vseh znanih razlogov, se jutri na prvoligaške zelenice znova vračajo domači klubi. Premiera nadaljevanja nas čaka v Kidričevem, kjer se bosta ob 19. uri pomerila Aluminij ter murskosoboška Mura. To bo prvi izmed dveh prihajajočih dvobojev, saj se bosta isti ekipi pomerili tudi sredi prihajajočega tedna v polfinalu pokala.


Zadnje srečanje pred prekinitvijo so Kidričani odigrali v Domžalah ter presenetljivo visoko premagali domačina s 3:1. S to zmago so se zavihteli na tretje mesto, za prvim pa zaostajajo vsega pet točk. Po dolgem premoru pred jutrišnjim nadaljevanjem, so se preizkusili tudi v dveh pripravljalnih tekmah, obe pa z minimalnim rezultatom 1:0 izgubili. Najprej so bili poraženi v prestolnici proti Olimpiji, v generalki pa še na domačem igrišču proti Domžalčanom. Sobočane, jutrišnje nasprotnike, so v tej sezoni dvakrat že premagali, kot pravi branilec Ivan Kontek pa je to tudi jutrišnji cilj: “Bomo se prilagodili, a bo težko, v tekmo moramo iti stoodstotno in zdržati do konca. Poznamo Muro, dvakrat v letošnji sezoni smo jih že premagali, igramo doma moramo pokazati, kdo smo na domačem terenu. Vsako tekmo gremo na zmago, tako bo tudi zdaj.” Na žalost domačih navijačev, Slobodan Grubor na jutrišnjem srečanju ne bo mogel računati na, z osmimi zadetki, drugega najučinkovitejšega strelca domačih, Mihaela Klepača, se pa zato v kader ponovno vrača Lucas Mario Horvat.

Muraši bodo v srečanje krenili z vsemi razpoložljivimi močmi, saj v ekipi ni ne kaznovanih ne poškodovanih igralcev, če ne štejemo dalj časa odsotnega Alena Kozarja. So pa črno – beli pred nadaljevanjem nekoliko spremenili ekipo, saj med člani Mure ni več Deana Šafarića ter Andrije Bubnjara, katerima je potekla pogodba, kot tudi ne Fejsala Mulića ter Aleksandra Bogdanovića, s katerima so sporazumno prekinili pogodbo. Pred prekinitvijo prvenstva so se Muraši z gostovanja pri Olimpiji vrnili s porazom, ter tako nadaljevali slabši niz, saj brez zmage ostajajo že štiri kroge. Pred jutrišnjo tekmo se nahajajo na petem mestu, kjer bodo ne glede na svoj rezultat in rezultat nasprotnikov tudi ostali. Za Mariborom, ki je mesto pred njimi namreč zaostajajo za pet točk, pred Sežanci, ki so mesto za njimi pa imajo kar devet točk naskoka. Za Aluminijem, ki bo njihov jutrišnji nasprotnik, pa zaostajajo že za sedem točk.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kanarčki po minimalni zmagi ponovno grozijo Celjanom

Edini večerni dvoboj sobotnega sporeda 29. kroga se je odvijal v Kopru, kjer so se ob konc…