Tudi v Velenju so po poletnem premoru že zavihali rokave in v torek pričeli s pripravami na novo sezono SŽNL, v kateri bo Rudar branil naziv državnih podprvakinj. Naloga ne bo niti malo lahka, saj je zasedbo dolgoletnega stratega Dušana Uršnika zapustila nemalo nosilk igre.

Kot smo že zapisali, so velenjske vrste v poletnem prestopnem roku zapustile štiri nosilke igre. Ana Berdnik in Zala Gomboc sta odšli v Ljubljano, kjer sta okrepili vrste Olimpije, Lara Prašnikar se je odločila za igranje v Nemčiji, v dresu Turbine Potsdam, medtem ko se je Maruša Sevšek dogovorila z Radomljami. Kljub odhodu glavnih nosilk v minulih sezonah, pa v Rudarju zrejo pozitivno v prihodnost.

Velenjčani so pred dnevi že registrirali Isabello Pleterski in Taro Komatar, a s tem seznam novink še ni dokončen, saj se na Mestnem stadionu ob jezeru mudi tudi nekaj deklet, ki bi morebiti lahko okrepila rdeče-bele in tako zaostrila konkurenco v letos izredno mladem, a tudi perspektivnem moštvu. “Mozaik ekipe je v nastajanju, v ŽNK Rudar Škale zadnje besede še nismo rekli,” sporočajo iz Velenja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pomurke postale državne prvakinje!

Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci je novi državni prvak v slovenski ženski nogometni ligi. P…