Nocoj se nova sezona pričenja tudi za igralke Pomurja. Le nekaj ur pred pričetkom kvalifikacijskega turnirja za Ligo prvakinj se v Pomurju vročica le še stopnjuje. Priložnost za napredovanje v osrednji del tekmovanja bodo ob Pomurju iskale še ekipe Olimpia Cluj iz Romunije, Pärnu Jalgpalliklubi iz Estonije in Ekonomist iz Črne Gore.


Od 11. avgusta in vse tja do 16. avgusta bodo v Lendavi in Beltincih potekale tekme za uvrstitev v nadaljnji krog Lige prvakinj. Med prestopnim rokom so se v Beltincih okrepili in pomanjkljivosti ekipe pokrpali z Liljano Gardijan, Valentino Lefort, Barbaro Nagy, Dominiko Čonč in Danko Podovac. Ob tem so Pomurke v pripravljalnem obdobju odigrale tekme z zahtevnimi in kakovostnimi nasprotnicami, med drugim pa osvojile tudi močan turnir v Budimpešti in tako slovenski javnosti dale vedeti, da letos naskakujejo nov zgodovinski uspeh slovenskega ženskega nogometa.

Jutri, s pričetkom ob 20. uri, se bosta v Lendavi na prvi tekmi kvalifikacijskega turnirja pomerili ekipi Pomurja in Ekonomista. Moštvi se že dobro poznata, saj sta se pomerili že v lanskem kvalifikacijskem ciklusu, ko je Pomurje z zadetki Tanje Vrabel in Mateje Zver, obe sta zadeli po dvakrat, slavilo z rezultatom 4:0. Najvišji poraz je črnogorska ekipa doživela leta 2012, ko je bil bratislavski Slovan boljši s kar 0:8. V napadu Ekonomista bo zaigrala tudi njihova najboljša strelka v evropskih tekmovanjih. Gre za 20-letno Ivano Krivokapić, ki je bila med drugim tudi mladinska reprezentantka Črne gore. Črnogorsko moštvo je sestavljeno iz domačih igralk, trener Zdravko Jauković pa je tudi selektor črnogorske ženske reprezentance.

Že včeraj smo objavili pogovor z Anjo Pršo, pred začetkom kvalifikacijskega turnirja pa smo za nekaj besed poprosili tudi Alena Moharića, športnega direktorja Pomurja.

Kaj pričakujete od kvalifikacijskega turnirja za Ligo Prvakinj?
Pričakujemo napete in težke tekme, dali bomo vse od sebe in se potrudili za uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja. Nasprotnike z izjemo favoritinj Olimpie iz Cluja poznamo. Informacije o njih smo pridobili z videi dveh, treh tekem. Če bomo igrali, kakor si je trener Jančar zamislil, potem se ni potrebno bati neuspeha. Seveda vsi pričakujemo uvrstitev v nadaljnjo fazo turnirja, a bi rad poudaril, da to v današnjih časih ženskega nogometa ni več tako enostavno. Ženski nogomet raste in ekipe posledično postajajo vse močnejše in ‘bogatejše’.

Priprave so za vami, katere igralke so še posebej navdušile?
Za nami je pripravljalno obdobje, ki smo ga zaključili z devetimi, desetimi izredno močnimi tekmami, končali z zmagami in tudi porazi, z vzponi in padci ter poškodbami, ampak mislim, da je ekipa dobro pripravljena. Kolikor sem lahko spremljal našo ekipo na pripravah, so me še prav posebej navdušile tri igralke, upam pa, da bodo tako delovale tudi na prihajajočih tekmah, da jih lahko potemtakem tudi javno pohvalimo.

Cilji za letošnje udejstvovanje v Ligi prvakinj?
Cilj je jasen, glede na to kar smo vložili, pričakujemo uvrstitev v naslednji krog. Kljub temu še enkrat poudarjam, žoga je okrogla in nikoli ne moreš napovedati. Upamo na najboljše, saj si dekleta glede na vloženi trud na pripravah, še posebej letos, ko so se pripravljale v neznosni vročini, to zaslužijo.

Kako ste bili zadovoljni z žrebom? 
Žreb nam je bil relativno pisan na kožo, vendar še enkrat ponavljam, ženski nogomet je v vzponu in težko bo vsem, mogoče je nekaj ekip, ki bodo izraziti favoriti, a smo tukaj tudi ostale ekipe, ki se bomo potrudile, da napredujemo.

Med poletnim premorom so se pojavljale tudi govorice o prihodu Maruše Sevšek in Lare Prašnikar, je bilo res kaj na tem in ali vam je res spodletel prestop, kot se omenja v krogih ženskega nogometa?
Menim, da nam ob omenjenem prestopu ni nič spodletelo. Spoštujem odločitev igralk in staršev, kakor tudi kluba. Vse vpletene strani smo odigrale korektno, vendar nismo našli skupnega jezika. Res pa je, da smo morali potem reagirati hitro in zapolniti luknje v ekipi, ampak to je bila naš težava.

Ob tem večino ljubiteljev zanima, ali boste z isto ekipo nadaljevali tudi v prvenstvu?
Pravila glede prestopov so spremenjena. Sezono 2015/2016 bomo odigrali v najmočnejši postavi, ne glede na rezultate v Ligi prvakinj, brez kompromisov in osvojili zadani cilj, to sta prvenstvo in pokal.

Za konec nam je Alen zaupal še nekaj podrobnosti glede reprezentance in samega prvenstva nasploh: “Glede na to, da smo med pripravami ostali brez nekaterih obetavnih in pomembnih mladih deklet, ker so morale na reprezentančno akcijo kadetske in mladinske izbrane vrste, nismo bili ravno zadovoljni, a smo ob tem z obema selektoricama dosegli določen kompromisi, s katerimi smo zadovoljni.” Ob tem smo Alena povprašali tudi o sodelovanju s selektorjem A reprezentance, a je športni direktor Pomurja še v isti sapi dodal: “Vsak opravlja svoje delo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…