Danes je na Carl-Benz Areni v Mannheimu bila odigrana tekma med Nemčijo in Slovenijo. Na tekmi se je zbralo nekaj več kot 7.100 gledalcev, ki so videli popolno prevlado domačink. Nemke so do tega srečanja zmagale vse tekme v skupini 1. Naše reprezentantke pa so na štirih tekmah zabeležile zgolj eno zmago.


Kvalifikacije za SP 2015. Sodnica: Sandra Bastos.
Mannheim – Carl-Benz Arena, 7100 gledalcev.
NEMČIJA – SLOVENIJA 4:0 (2:0)

Leupolz 18., Mittag 21., 67., Lotzen 63.

Nemčija: Angerer, Schmidt (od 46. Laudehr), Kessler, Lotzen, Marozsán, Mittag, Šašić (od 60. Bremer), Hendrich, Leupolz (od 46. Popp), Henning, Goessling. Selektorka: Silvia Neid.
Slovenija: Mori, Jerina, Grad, Rola, Nikl, Zver (od 90. Potrč), Benak (od 78. Erman), Kralj, Eržen (od 85. Šoronda), Žganec, Tibaut. Selektor: Damir Rob.

V tekmo so odločneje krenile domačinke, ki so si v prvih nekaj minutah priigrale kar nekaj zrelih priložnosti. Igrale so taktično učinkoviteje, prav tako pa so imele večino časa žogo v svoji posesti. V 17.  minuti so prišle do svojega tretjega kota na tekmi. Uspešno je v petmetrski prostor podala vezistka Marozsán, v kazenskem prostoru se je odlično znašla Leupolz in zadela z glavo. Kaj kmalu so domačinke povečale vodstvo. Po napaki Tibautove na sredini igrišča je do žoge prišla Leupolz, ta je podala na krilo do Schmidtove. Naše obrambne igralke so jo pustile samo, kar je izkoristila za podajo v kazenski prostor do Mittagove. Slednja je izkoristila podajo in povišala vodstvo domačink. Pritisk se je nadaljeval, Marozsánova bi lahko povečala vodstvo dve minuti kasneje, a se je izkazala naša vratarka Morijeva. Sledilo je še nekaj priložnosti Nemk, a rezultat je do konca polčasa ostal nespremenjen. Naj povemo, da naše reprezentantke niso imele nobenega strela na gol v prvem delu srečanja.

Drugi del se je pričel podobno kot končal prvi, saj so Nemke iskale svoje priložnosti za povišanje rezultata. A tudi naše reprezentantke so v tem delu srečanja prihajale do domačega kazenskega prostora, kar jim v prvem delu srečanja ni uspevalo. V 59. minuti je imela Lotzenova odlično priložnost po podaji Poppove z leve strani, a je Morijeva strel ubranila. Le nekaj minut kasneje, natančneje v 62. minuti je sledila velika napaka Benakove. Ko je želela podati vratarki Morijevi, je žogo prestregla domača enajstica Mittagova, podala do Lotzenove, ki pa ji z sedmih metrov ni bilo težko zadeti praznih vrat. Po tem, ko je na tla položila našo reprezentančno vratarko. V 67. minuti je sledil še en hladen tuš za našo reprezentanco. Mittagova je po neodločnosti naših obrambnih igralk zadela še z roba kazenskega prostora. Nato si je huje poškodovala koleno še Benakova in so jo morali z igrišča odnesti na nosilih. Do konca so si domačinke pripravile še nekaj zrelih priložnosti, a so bile nenatančne pri zaključku akcij. Premoč Nemk je pokazala tudi statistika, saj so kar dvanajstkrat streljale na gol. Medtem ko so naše igralke poskusile le dvakrat.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Po visoki zmagi nad Estonijo Slovenke jutri v Novi Gorici pričakujejo Grkinje

Po tem, ko je slovenska ženska nogometna reprezentanca v petek s 6:0 odpravila Estonke, ji…