Pred pomladanskim delom je v Slovenske ženske nogometne lige prišlo do velike spremembe. Iz dolenjskega konca so odjeknile slabe vesti, novomeška Krka, ki je še pred leti igrala tudi v ligi Prvakinj, je tik pred nadaljevanjem sezone izstopila iz članskega tekmovanja.


Vodstvo ŽNK Krke je naznanilo konec članskega udejstvovanja. Novomeški klub je z osmimi naslovi državnih in petimi naslovi pokalnih prvakinj še vedno najtrofejnejši klub v Sloveniji. V preteklosti pa je Krka slovenski ženski nogomet dostojno zastopala tudi v evropskih tekmovanjih, Dolenjke so se dvakrat prebile tudi v osrednji del ženske lige prvakinj. V prejšnjem desetletju so dres Krke nosile tudi igralke kot so Anja Milenkovič, Jana Hrovat, Snežana Malešević, Adrijana Bogolin, Andreja Nikl in mnoge druge. V Novem mestu so vzgojili tudi Kristino Erman, ki danes igra na Nizozemskem, veliko talenta pa so pokazala tudi druga dekleta, Sergeja Kržan, Leona Metelko, Simona Jelovšek. Dekleta bomo v bodoče najverjetneje spremljali v kadetski ligi, v kateri se kalijo še nekateri upi dolenjskega ženskega nogometa, vprašanje pa je, če lokalna skupnost podpira razvoj ženskega nogometa v Novem mestu in okolici?

Propadi članskih moštev se vrstijo kot po tekočem traku, vodilni možje ženskega nogometa pa molčijo in ne ukrenejo ničesar. Naj spomnimo zgolj na nekaj zadnjih let. Po sezoni 2012/13 je propadla ekipa Dornave, za katero sta nastopali tudi Martina Potrč in Katja Nežmah. Po koncu minule sezone sta propadla dva dolgoletna člana ženskega prvenstva, Jevnica in Slovenj Gradec, ki sta pustila velik pečat in vzgojila veliko igralko sta čez noč ostala brez članske ekipe. Veliko težav je imel pred letošnjo sezono tudi Maribor, pod vprašajem za nastop v letošnjem prvenstvu pa je bilo še nekaj ekip.

Zgolj upamo lahko, da se po letošnji izjemno zanimivi pomladi ne bo zgodil še kakšen propad članskega moštva. Za konec pa le misel, če Slovenija še ne premore druge ženske nogometne lige, pa bi vsekakor bilo še toliko bolj zanimivo spremljati prvenstvo z ekipami Slovenj Gradca, Jevnice in Dornave ter navsezadnje še z ekipo Krke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

En komentar

  1. Mojmir Miro Ferenc

    18. 3. 2016 na 10:01

    vprašanje je zakaj a odgovor je preprost NZS postavlja takšne pogoje za dekleta ki jih je nemogoče izpolnjevati od zdravniške službe do pogojev igrišč ki so za marsikateri klub popolnoma nesprejemljivi….v našem klubu smo želeli prijaviti dekliško kadetsko ekipo a po 3 letih borbe in poskusov smo enostavno odnehali…..občutek imam da NZS enostavno noče ženskega nogometa in to je slabo , zelo slabo

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Evrogol Mateje Zver v 118. minuti za uvrstitev v Ligo prvakinj

Slovenske predstavnice v Ligi prvakinj so po pravilu že prava redkost, a letos bomo tam sp…