V soboto sta se v Sodražici in Juršincih odvijali tekmi končnice ženske futsal lige. V obeh polfinalnih srečanjih sta pomembno zmago domov odnesli gostujoči ekipi in tako storili velik korak do uvrstitve v finale.


ŽFL, končnica, polfinale, 1. tekma, 14.3.
ŠD EXTREM – ŽNK CELJE 0:5 (0:1)
0:1 Špoljarič (11.), 0:2 Zabukovec (25.), 0:3 Zabukovec (29.), 0:4 Cene (33.), 0:5 Kos (38.)

V Sodražici smo bili priča prepričljivi zmagi Celjank, čeprav v prvem polčasu ni kazalo na takšen razplet. Extremovke so na domačem igrišču želele storiti vse, da bi prekrižale načrte favoriziranim Celjankam, a jim na žalost to na koncu prvega obračuna ni uspelo. V prvem polčasu so se Extremovke dobro postavljale v obrambi, imele tudi nekaj priložnosti, ki pa jih niso izkoristile. Tjaša Špoljarič je v 11. minuti prvega polčasa prvič premagala Saro Cimprič in tako Celjanke povedla v vodstvo. V drugem delu so državne prvakinje pritisnile proti domačim vratom, a se je z nekaj obrambami izkazala Sara Cimprič, a žal pa je bilo za domačinke to premalo. Celjanke so na krilih Mateje Zabukovec v zaključku tekme naredile razliko. Tako je Mateja v 25. minuti in 29. minuti zabila za vodstvo Celja z 0:3. Kasneje, v 33. minuti srečanja, je svoj delež prispevala še Klara Cene. V zadnjih minutah pa je piko na i dodala še Sergeja Kos, ki je zadetek dosegla z glavo in tako vknjižila svoj 27. prvenstveni zadetek. Ob tem naj omenimo, da se polfinalna obračuna igrata dvakrat po 20 minut.

ŽNK CERKVENJAK – KMN SLOVENSKE GORICE 3:5 (1:2)
0:1 Bratović (16.), 0:2 Fras (17.), 1:2 Matjašič (20.), 2:2 Fekonja (24.), 2:3 Paliska (27.), 2:4 Paliska (27.), 2:5 Šnofl (29.), 3:5 Matjašič (31.)

V Juršincih so gostujoče igralke Slovenskih goric iztržile izjemno pomembno zmago pred povratnim obračunom. Prvi polčas obračuna je pripadel gostujočim igralkam, ki so preko Nike Bratović in Špele Fras prišle do vodstva z dvema goloma razlike. Da bo tekma izjemno zanimiva, je v izdihljajih prvega polčasa poskrbela Karin Matjašič, ki je v 20. minuti znižala vodstvo na 1:2. Domače igralke so na krilih zadetka v prvem polčasu rezultat v samem uvodu drugega polčasa tudi izenačile. Zadela je Anita Fekonja. Kljub temu pa izenačenje ni dolgo trajalo, saj je na sceno stopila tehnično odlično podkovana Tina Paliska. Tina je v vsega eni minuti dosegla dva zadetka in Slovenske gorice popeljala do dveh zadetkov prednosti. Piko na i je v 29. minuti postavila še Rebeka Šnofl, a je v 31. minuti srečanja Karin Matjašič zadela še drugič in znižala vodstvo na 3:5. Kasneje se je izkazalo, da je bil to tudi končni rezultat, ki postavlja Slovenske gorice v veliko prednost pred drugim polfinalnim obračunom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelka Radomljank bo zaigrala za dvakratne italijanske prvakinje

Sezona 2022/23 za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prinaša nove izzive, med njimi bo tudi …