Dominike Čonč ljubiteljem ženskega slovenskega nogometa ni potrebno posebej podrobno predstavljati. Za razliko od večine slovenskih legionark se je odločila za drugačno pot, saj se je pred leti odločila za študij v ZDA in z uspešnimi igrami v dresu univerzitetne ekipe UTM Seahawks, ki nastopa v NCAA, prepričala tudi profesionalna moštva.


Mariborčanka je prejela vabilo moštva Western New York Flash, ki nastopa v National Women’s Soccer League, in se jim včeraj priključila na pripravah. 22-letna vezistka, ki je v minuli sezoni v študentskem prvenstvu na 17 tekmah  zabila dva zadetka ter še štirikrat asistirala, se bo skušala na treningih dokazati vodstvu kluba, ki je leta 2013, ko se je omenjeno tekmovanje igralo prvič, v finalu izgubil z Portlandom, v dresu katerega nastopa tudi Alex Morgan, ki sicer velja za eno najboljših mojstric okroglega usnja.

Dominiko smo poklicali v Rochester, mesto v zvezni državni New York, kjer domuje tudi ekipa. Simpatična Štajerka je priznala, da se je vabila zelo razveselila, na treningih pa se je priključila tudi Abby Wambach, ki je s 178 zadetki najboljša strelka v zgodovini reprezentanca ZDA: “Občutki so seveda nepopisni. Izbrali so me med igralke, na t.i. ‘Open tryout’, ki smo se na pripravah pridružile profesionalni ekipi. Je pa ob tem potrebno dodati, da gre za razširjeni seznam, saj se 28 igralk bori za 20 prostih mest. Konkurenco predstavljajo tudi dekleta iz izbrane vrste ZDA in drugih reprezentanc, med drugimi tudi Abby Wambach. Gre za dekleta, ki so profesionalke že leta ali pa so igrala za najboljše univerze v državi. Sama bom seveda dala vse od sebe, tudi v primeru, da ne pridem med 20 igralk, pa je to zame zelo dobra priprava za preizkušnje v Evropi, v vsakem pogledu torej ‘win win’ situacija.”

Letošnja sezona National Women’s Soccer League se sicer pričenja čez dober mesec, Western New York Flash bo uvodno preizkušnjo odigral 12. aprila, na gostovanju pri ekipi Seattle Reign FC. Verjamemo, da tudi z Dominiko Čonč v svojih vrstah.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelka Radomljank bo zaigrala za dvakratne italijanske prvakinje

Sezona 2022/23 za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prinaša nove izzive, med njimi bo tudi …