Ženska članska reprezentanca je mednarodni turnir v Umagu zaključila s porazom. Izbranke selektorja Damirja Roba so morale priznati premoč sosednji Hrvaški, ki je po preobratu slavila z izidom 3:1 in tako potrdila peto mesto.


Slovenke so za razliko od ponedeljkovega dvoboja s Slovaško povedle. V 13. minuti, po kotu z leve strani igrišča, se je v kazenskem prostoru nasprotnic najbolje znašla Dominika Čonč in žogo pospravila v desni kot hrvaškega gola. A tako kot v obračunu s Slovaško, je po slovenskem vodstvu sledil preobrat. Slovenke niso našle prave rešitve za Majo Joščak, saj je sodelovala pri vseh treh zadetkih v slovenski mreži.

Hrvatice so izenačile sredi prvega polčasa, prav z golom Maje Joščak, igralka Osijeka pa je v 63. minuti zadela še za hrvaško vodstvo, po tem ko je izkoristila predložek z desne strani igrišča in kaznovala nepozornost slovenske obrambe. Joščakova se je sedem minut kasneje znašla še v vlogi podajalke, ko je po ukradeni žogi na polovici Slovenije zaposlila Ivano Rudelić, ta pa je s strelom z roba kazenskega prostora matirala še Evo Vamberger.

SLOVENIJA – HRVAŠKA 1:3 (1:1)
Čonč (13′); Joščak (26′, 63′), Rudelić (70′)

Slovenia vs Croatia

Objavil/a Istria Women's Cup dne 8. marec 2017

Slovenia vs Croatia 😉

Objavil/a Istria Women's Cup dne 8. marec 2017

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov vihar! Skrivnostni investitorji in združitev moške ter ženske ekipe

Ozračje okoli Olimpije, tudi v trenutkih, ko se zdi, da so kot iz pravljice, ne more biti …