Na tribuni stadiona ob Kamniški Bistrici se je ob brezplačnem vstopu skupaj z VIP ložo in gostujočimi navijači zbralo ravno malo več kot sto ljudi. Tekma med Radomljami in Zavrčem pač ni odločala o ničemer, saj so domači že zdavnaj izpadli, medtem ko tudi gostje ne morejo več dosti ne gor ne dol, odloča se le še o petem in šestem mestu. V tekmi za čast, prestiž in statistiko je bilo tako pričakovati vsaj odprto igro z obeh strani. Kar se tiče statistike gre omeniti še to, da so bile Radomlje s štirimi zmagami in štirimi remiji pred srečanjem najslabše moštvo v zgodovini 1. SNL, za skok z dna večne lestvice pa so v zadnjih treh tekmah potrebovale vsaj točko.


Domači, ki po izpadu dejansko igrajo bolje kot pred tem, so tudi tokrat začeli dobro, prvo priložnost pa je že po nekaj minutah zapravil Avbelj. Kasneje je z lepim volejem z razdalje poskusil še Zorc, a je tudi tokrat žoga zletela prek gostujočih vrat. Na drugi strani so bili gostje aktivni predvsem prek Kelenca, a streli niso predstavljali prevelike nevarnosti za mladega domačega vratarja Koprivca. Nasploh v tem delu srečanja nismo gledali kdove kakšne predstave. Težko bi sicer rekli, da je kdorkoli igral zaprto, a enostavno ni bilo pravih priložnosti. Nato pa zadetek. Na lepo globinsko podajo je po levi krnil Kelenc, prišel sam pred vratarja in ga s strelom po tleh suvereno premagal. Z rezultatom 0:1 se je polčas tudi zaključil. Lahko rečemo kar realno, saj bili gostje za odtenek aktivnejši v ofenzivnih akcijah.

Tudi v drugi polčas so ofenzivneje krenili domači, a jih je Zavrč hitro ustavil. Zorko je sam krenil po levi, preigral dva domača branilca in nato matiral še nemočnega Koprivca za 0:2. Domačim je po tem dogodku padla motivacija, zato ni bilo presenetljivo, da so Haložani že nekaj minut kasneje zadeli še tretjič. Kiš je ukanil ofsajd zanko, preigral vratarja in potisnil žogo v mrežo za visoko vodstvo in dokončno odločitev tekme. Kasneje je po podobnem protinapadu Kiš poskušal še enkrat, a so domači žogo blokirali v kot. V zaključku tekme so imeli nato domači žogo večinoma v svoji posesti, a so bili popolnoma nenevarni in zadnje pol ure se je praktično le še čakalo na zadnji žvižg sodnika Žganca, ki danes ni imel pretežkega dela. Na drugi strani bil se lahko med strelce vpisal še Novoselec, a je s kakega metra žogo poslal nekam pod oblake. Domači so se sicer trudili, da bi dosegli vsaj častni gol, po kotu je bil blizu Lidjan, a danes enostavno niso bili dovolj kvalitetni.  Celo nasprotno, aktivni Kiš je prišel do priložnosti, domači so njegov strel blokirali z roko in Zavrč je dobil enajstmetrovko. Ne preveč zanesljivi, a vendarle uspešni izvajalec je bil kar sam Kiš. Z rezultatom 0:4 se je tekma tudi končala in točke povsem zasluženo odhajajo v Zavrč.

Radomljani se bodo v naslednjem krogu v občinskem derbiju pomerili z Domžalčani, ki bodo v soboto iskali potrditev tretjega mesta, medtem ko bodo Haložani na domačem igrišču gostili nogometaše ljubljanske Olimpije.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…