[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=784]

V Velenju je bilo pred približno 800 gledalci odigrano srečanje med domačim Rudarjem in gosti iz Zavrča. Obe ekipi sta bili v prejšnjem krogu zabeležili zmago. V letošnji sezoni sta med seboj odigrali že tri srečanja. Na dveh tekmah v Zavrču so enkrat slavili domačini, enkrat pa se je tekma končala brez zmagovalca. Na tekmi v Velenju je slavil Rudar s 3:0.


Na srečanju 34. kroga so prvi do priložnosti prišli domačini, ko je po lepi podaji Klinarja streljal Mate Eterović, a se gostujoči vratar Fink ni dal presenetiti. Na drugi strani so gostje izvedli lepo akcijo, vendar je žogo Rozman izbil v kot. Po izvedbi kota je žoga prišla do Golubarja, ta je podal do Sambolca, ki je žogo vrnil Golubarju. Slednji se je odločil za strel, presenetil Rozmana, ki sicer ni najbolje reagiral in žoga je v 10. minuti srečanja pristala v mreži domačinov. Po vodilnem zadetku gostov so domačini pritisnili na plin, ampak so Zavrčani igro hitro umirili in prevzeli vajeti igre v svoje noge. Na strani domačinov je v 28. minuti z neposrednim strelom iz prostega strela poskušal Eterović. Vratar Fink je žogo z nekaj težavami žogo izbil nazaj v polje. Le nekaj minut kasneje so tudi gostje imeli prosti strel, ki so ga bolje izkoristili. Izvajalec prostega strela je bil Kelenc, ki je podal v sredino kazenskega prostora. Tam je bil najvišji Kresinger, ki je obrnjen stran od gola žogo z glavo le malce dvignil ter jo preusmeril proti velenjskim vratom. Rozman tudi pri tem zadetku ni najbolje odreagiral, saj mu je žoga padla iz rok. Pred njim se je sam znašel Sambolec, kateremu ni bilo težko premagati že dovolj nemočnega Rozmana. Po drugem zadetku so Zavrčani popolnoma umirili igro, imeli žogo več v posesti in jo z dvema zadetkoma prednosti mirno pripeljali do odmora.

Domačini so v drugi del srečanja krenili odločneje in napadalneje. Prvi je poskušal Podlogar, kateremu je po odbiti žogi od vratnice podal Jahič. Takoj zatem je poskusil še Radujko, a je žoga končala v kotu po obrambi Finka. V 65. minuti so Velenjčani vendarle le prišli do zadetka ter zmanjšanja zaostanka. Po igranju Roškarja v kazenskem prostoru z roko je sodnik Podgoršek pokazal na belo točko. Uspešen izvajalec nastrožje kazni je bil Mate Eterović. Dve minuti kasneje je sledil poskus Kočića, vendar je bil njegov strel preslab in Fink je žogo le pobral. V 75. minuti pa velika priložnost domačinov, ko je poskušal Črnčič in je žoga že poletela mimo Finka, jo je Sambolec na golovi črti z glavo odbil izven igralnega polja in tako preprečil izenačenje v Velenju. Zavrčani so po zadetku čakali zgolj na protinapade, kar se jim je obrestovalo v 84. minuti srečanja. Po prekršku Dediča, ki je prejel tudi rumen karton, nad Težakom je sodnik še drugič na srečanju pokazal na belo točko. Uspešen izvajalec je bil kapetan Zavrča Doris Kelenc in gostje so tako ponovno imeli dva zadetka prednosti. Po zadnjem zadetku na srečanju se je videla utrujenost obeh ekip, a nogometaši Rudarja se še vendarle niso vdali. V začetku sodnikovega podaljška je poskusil še Črničič, ampak vratar Zavrča je bil ponovno na mestu in je njegov močan strel ubranil. V izdihljajih tekme je Mate Eterović vendarle še enkrat zadel. Po hitri akciji je z leve strani v kazenski prostor podal Kočić, kjer je hrvaški napadalec s strelom iz prve premagal gostujočega vratarja Finka.

Foto: Ana Kos

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija dobila tožbo proti bundesligašu: zmaji so si obetali dva in pol milijona evrov, dobili bodo 52 tisočakov

Ljubljanska Olimpija je dobila sodni spor z nemškim Kölnom zaradi nepravilnosti pri presto…