[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=506]

V Stožicah smo spremljali izjemno zanimivo tekmo med Olimpijo in Zavrčem, ki jo je na koncu dobila domača ekipa. Videli smo 5 golov, 3 v gostujoči mreži in še obilo lepih priložnosti. Na prvi letošnji medsebojni tekmi je z 2-1 slavil Zavrč, toda od takrat se je na strani Olimpije veliko spremenilo,  na trenerskem stolčku je Andreja Razdrha zamenjal Milorad Kosanović. Danes je njegova ekipa zabeležila drugo zaporedno zmago, po Domžalah je padel še Zavrč.


Uvodne minute so pripadle gostujoči ekipi, ki je najprej zapretila po nekaj prekinitvah. V četrti minuti je neodločnost domače obrambe poizkusil izkoristiti Dino Kresinger, a po podaji Kelenca iz avta, iz obrata zadel zunanji del mreže. Nekaj minut kasneje je na drugi strani Boban Jović lepo v kazenskem prostoru našel Marka Vukčevića, ki si žoge ni uspel najbolje zaustaviti, tako da mu ni uspelo nevarneje ogroziti vrata Gregorja Finka. Dejan Djermanović je nogometaš, ki je bil zelo dolgo časa na stranskem tiru zaradi poškodbe in, če si kdo zasluži lep povratek je to on. Nekdanji nogometaš bolgarskega Litexa je bil za svojo vztrajnost nagrajen v 13. minuti. Najprej je bil za las prekratek po podaji Jovića, nato pa so imeli Ljubljančani na voljo kot. Ivelja je podal žogo v kazenski prostor, tam se je dvignil Djermanović in z glavo lepo zadel za vodstvo Olimpije z 1-0. Gostje so hoteli hitro vrniti, tri minute kasneje je z razdalje streljal Doris Kelenc, toda tudi mokro igrišče mu ni pomagalo. Zato pa so še enkrat udarili domači in še enkrat je zadel Djermanović! Tekla je sedemnajsta minuta tekme, Matic Fink, ki je nadomestil poškodovanega Apatiča na mestu levega bočnega branilca, je odlično prodiral po levi strani Olimpijinega napada, sijajno zaposlil Djermanovića, na katerega so gostujoči branilci pozabili, otrok Olimpije pa je z lepim, hladnokrvnim in natančnim zaključkom v daljši kot vratarja Finka poskrbel za vodstvo Olimpije z 2-0. V naslednjih minutah se je nadaljevala prevlada Olimpije, ki je hotela doseči še tretji gol. V 28.minuti je za lepo potezo poskrbel Vukčević, a na koncu streljal mimo gola. Spremljali smo odprt nogometa, napadalno igro in v 35. minuti je Olimpija še enkrat zadela, a tokrat v svojo mrežo. Zares bizaren avtogol Matica Finka je se je zgodil po zmedi v kazenskem prostoru Olimpije in izbijanju vratarja Šelige, ki je zadel Finka in žoga je končala v golu! Zavrč se je na ta način nič hudega sluteč vrnil v igro. Do konca prvega polčasa smo videli še en strel Djermanovića z glavo, na drugi strani pa padec Kokola v kazenskem prostoru, a je piščalka sodnika Mertika ostala nema.

V drugi polčas so veliko odločneje krenili nogometaši Zavrča, seveda z željo po izenačenju. Prva priložnost je sicer pripadla Olimpiji, poizkusil je zelo dejavni Djermanović, nato pa nekaj nevarnih akcij varovancev Viktorja Trenevskega. Najprej je v 55. minuti iz prostega strela poizkusil Nikola Šafarić, kasneje tudi Kelenc, a do kakšne res prave priložnosti gostje vendarle niso prišli. Imeli so pobudo, imeli več žogo v svojih nogah, a tega pritiska niso znali izkoristiti. Na sicer slabi nogometni površini smo spremljali dobro nogometno predstavo, prvo pravo Olimpijino priložnost v drugem polčasu smo videli v 62. minuti ko je z razdalje sijajno meril Nik Omladić, toda le za las zgrešil cilj. Dve minuti kasneje pa odlična priložnost tudi za Zavrč. Do strela je prišel Josip Golubar, žoga se je pred Šeligo odbila in na ta način pridobila na hitrosti, a jo je Ljubljanski vratar uspel obraniti in odbiti. V glavnem smo spremljali igro med obema kazenskega prostora in pa veliko število strelov z razdalje. V 65. minuti je še enkrat na ta način poizkusil Doris Kelenc, a bil tudi tokrat nenatančen. Nato pa je prišla 69. minuta in verjetno odločilni trenutek tekme. Nik Omladić je izvajal prosti strel nekoliko z desne, žoga je zadela nekoga v živem zidu in na ta način prevarala vratarja Gregorja Finka, ki je šel v drugo stran. Sledilo je obdobje nekoliko bolj mirnih minut, vse do 78. minute, ko je za goste poizkusil Golubar, tudi tokrat z razdalje, tudi tokrat za las mimo gola. V tej minuti je v igro pri Zavrču prišel tudi izkušeni Jože Benko, ki je za zadetek potreboval vsega štiri minute. V 82. minuti je Benko svojo ekipo vrnil v igro, potem ko po podaji Kelenca Šeliga ni bil dovolj odločen, to pa je kaznoval Benko in vrnil upanje ekipi Viktorja Trenevskega. Do konca srečanja so gostje v iskanju izenačujočega zadetka močno pritisnili, a jim ni uspelo. Še najbližje so bili v 90. minuti, ko je še enkrat poizkusil Kelenc, tudi tokrat neuspešno. Sledilo je veliko število visokih podaj v kazenski prostor Olimpije, a so se domači uspeli obraniti vseh poizkusov Zavrča.

Foto: SPS

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …