V derbiju kroga, derbiju ekip, ki sta veliki pozitivni presenečenji jesenskega dela sezone, so daljšo potegnili Celjani. Varovanci Simona Rožmana so v izenačeni tekmi, v zelo slabih pogojih za igro, edini zadetek dosegli sedem minut pred koncem tekme, ko je zlata vredno zmago prinesel Benjamin Verbič. Celjani so tako nadaljevali niz neporaženosti in so si zagotovili tretje mesto pred zimskim premorov. Za Mariborom imajo točko zaostanka, za Domžalčani štiri, pred Olimpijo pa zdaj kar pet.


Začetek tekme je bil z obeh strani malce rezerviran, ekipi sta se morali močno prilagoditi pogojem za igro, zelenica v domžalskem športnem parku zares ni omogočala prave povezane, hitre in kombinatorne igre, ki krasita obe ekipi. Vseeno pa so bili v prvem polčasu podjetnejši domači nogometaši, ki so dvakrat zatresli tudi okvir vrat izkušenega Mujčinovića, ki je tokrat zamenjal poškodovanega Kotnika. Prvi strel Domžal v okvir gostujočega gola smo videli v sedmi minuti, ko je z razdalje Mujčinovićeve dlani ogrel Slobodan Vuk. Sedem minut kasneje so nevarno zapretili tudi Celjani. Vidmajer je streljal od daleč, žoga je zadela Verbiča in tako dodatno otežila delo Vidmarju, toda današnji kapetan Domžal je bil dovolj pozoren in se je izkazal z odlično obrambo. Dve minute kasneje so skorajda do vodstva prišli Domžalčani. Žoga je po kotu prišla do Zeca, ki jo je nastavil Morelu, ki pa mu je veselje preprečila vratnica. Po slabe pol ure igre je Celjane še drugič rešil okvir gola. Tokrat je prečka veselje preprečila Vuku, ki je po odbiti žogi sijajno udaril z “volej” udarcem, premagal Mujčinovića, a mu je zmanjkalo malce sreče. Do konca prvega polčasa se ni zgodilo več nič nevarnega pred enimi ali drugimi vrati, zato pa je bilo nevarno za zdravje branilca Celja Matica Žitka. Žitko je z glavo trčil z Morelom, za trenutek verjetno celo izgubil zavest, zdravniška služba celjskega prvoligaša pa je takoj signalizirala Rožmanu in sodelavcem, da Žitko tekme ne bo mogel nadaljevati. V igro je vstopil Jakolić, ki se je kasneje izkazal za enega izmed odločilnih akterjev na tekmi.

V drugem delu smo še vedno gledali izenačeno tekmo, obe ekipi pa sta poizkušali s streli od daleč. Za Domžale je bil blizu Morel, pri gostih pa je bil najbolj nevaren Miškić. Sledili so poizkusi Majerja in Morela na eni in Sunnyja ter Verbića na drugi, a brez nevarnosti za oba vratarja. Pred koncem tekme smo spremljali malce bolj zadržan nogomet, a očitno je bilo to le zatišje pred nevihto. Nevihto po imenu Benjamin Verbić. Mladi Celjski napadalec sicer do 83. minute ni imel svojega najboljšega dne, ko pa je stopil na sceno, je dosegel odločilni zadetek. Gostje so dolgo kombinirali, nakar je do žoge ne desni prišel rezervist Jakolić. Branilec Celja je poslal odličen predložek pred gol Vidmarja, tam je z atraktivnim strelom s peto Vrhovec zadel vratnico, žoga pa se je odbila proti oddaljenejši vratnici, kjer sta bila Dobrovoljc in Verbić. Slednji je izkoristil nepazljivost domačega branilca in zelo spretno žogo poslal v mrežo za veliko slavje Celja. Do konca tekme je bilo še kar nekaj razburljivosti. Najprej je sodnik Vinčić predčasno pot pod prho pokazal Vrhovcu, ki je dobil drugi rumeni karton, nato pa so Domžalčani močno pritisnili, a niso uspeli premagati odlične Celjske obrambe.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …