Jesenski prvaki so v tretjem spomladanskem poizkusu vendarle prišli do prve zmage. Toda za tri točke so se morali proti oslabljeni Krki pošteno potruditi, zmago sta jima prinesli dve uspešno realizirani enajstmetrovki Matica Črnica. Za Krko je vnovič zadel Leo Ejup, ki postaja pravi specialist za evrogole. Mladi reprezentant je tudi tokrat namreč silovito in izjemno natančno zadel po prostem strelu z velike razdalje. Na koncu so do zmage prišli varovanci Luke Elsnerja, ki so se na ta način vodilnemu Mariboru, ob tekmi več, približali na dve točki zaostanka.


Tekma se za Domžale ne bi mogla začeti boljše, saj so že v prvem napadu prišli do enajstmetrovke, ki jo je uspešno realiziral novinec Matic Črnic. V kazenski prostor Krke je prodrl iznajdljivi in hitri Simić, podrl ga je nepazljivi Rašić in sodnik Obrenović je pokazal na belo točko. Vratar Mitrović, ki je danes branil šele drugič v tej sezoni, je ob strelu Črnica šel v pravo stran, vendar ni uspel zaustaviti strela Mariborčana in mu preprečiti debitantski zadetek v vrstah dvakratnih prvakov. Hitro prejeti zadetek je Krkaše presekal in v naslednjih minutah so domači pritiskali proti golu Krke, ampak pravih priložnosti vendarle nismo videli. Domžalčani so bili več pri žogi, a bistvo dogajanja je bilo na sredini igrišča. Prvo nekoliko bolj nevarno akcijo so si prek Fučka priigrali gostje, toda strel sicer razigranega Hrvata je zletel mimo gola. Nato so spet nevarneje zapretili Domžalčani, ki so poizkušali predvsem prek Morela, Črnica, toda gostje so imeli v vratih zelo razpoloženega Mitrovića, ki se ni dal premagati. Je pa bil premagan v 34. minuti, ko je streljal Črnic, Krko pa je rešila prečka. Nato pa 38. minuti in eden najlepših zadetkov v tej sezoni. Leo Ejup si je nastavil žogo približno trideset metrov od vrat Vidmarja in si verjetno želel, da žogo zadane približno tako kot na zadnji domači tekmi proti Zavrču. No, ni je zadel prav tako, zadel je še boljše in še natančneje, dobesedno postrgal je pajčevino z desnega zgornjega kota Vidmarjevih vrat, ki je bil tokrat povsem brez moči. Do konca prvega polčasa več nismo videli priložnosti.

Jasno je bilo, da bodo Domžale tiste, ki bodo v drugem polčasu iskale zmagoviti zadetek in temu primerno so se tudi lotili nadaljevanja igre. Toda nepošteno bi bilo napisati, da se je Krka odločila za branjenje točke, kajti Dolenjci so se pogumno zoperstavili dolgo časa vodilni ekipi lige in na trenutke dokazali, da so v Domžale dejansko prišli po tri točke. Prvo nevarno akcijo smo videli po petnajstih minutah igre, ko je od daleč meril Welbeck, meril močno in natančno ter Vidmarja prisilil v odlično obrambo. Nekaj minut kasneje so odlično kombinatoriko prikazali domači in izpeljali zelo lepo in domiselno akcijo. Majer je odlično na desni našel Kousa, ta je hitro podal v sredino do Slobodana Vuka, ki pa žoge ni uspel poslati v okvir Mitrovićevih vrat. Kot rečeno, tudi Krkaši niso bili nenevarni. Poizkušali so predvsem prek Perića in Palića, ki pa sta iz sicer težkih položajev merila mimo oziroma čez gol Nejca Vidmarja. V 77. minuti pa je sledil odločilni trenutek tekme. Sodnik Rade Obrenović je po prodoru Eterovića in padcu Hrvata v kazenskem prostoru, še drugič pokazal na belo točko v korist Domžal. Gostje so glasno protestirali, toda to seveda ni spremenilo odločitve glavnega delivca pravice. K žogi je še enkrat pristopil Črnic in tokrat meril še bolj zanesljivo, Mitroviča poslal v eno, žogo pa v drugo stran in domači so vendarle prišli do tako želenega vodilnega zadetka. Če so Dolenjci še imeli kaj upanja za kakšno točko, so ga dokončno izgubili v 83. minuti, ko je drugi rumeni karton prejel Jaka Ihbeisheh in je moral predčasno pod prho. Rumeni bi lahko postavili piko na i v 86. minuti, ko se je v priložnosti znašel rezervist Eterović, a tudi on ni uspel premagati zelo solidnega Mitrovića.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…