Danes sta se na umetnem igrišču na Vražjem Kamnu v Črnomlju pomerila lokalna rivala, Bela krajina in Kolpa. Gre za obračun z veliko zgodovine in nemalo zanimivimi tekmami. Po izključitvi Bele krajine v četrti rang slovenskega nogometa, se je večina igralcev iz nekdanjega drugoligaša preselila nekaj kilometrov stran, natančneje v Podzemelj, kjer pod vodstvom Roberta Filaka domuje Kolpa. Rumeno-zeleni trenutno nastopajo v 3. SNL center, kjer se bodo v nadaljevanju sezone borili za obstanek med tretjeligaši. Danes so v Črnomlju pred lepim številom gledalcev opravili generalko pred nadaljevanjem prvenstva in s tesnih 3-2 ugnali svojega rivala.


V precej živčni tekmi, smo prvi zadetek videli že po nekaj minutah, ko je odbito žogo v gol domačih postavil Žiga Kočevar. Na igrišču je tekmo začelo veliko število nogometašev, ki so v svoji karieri igrali tako za en kot drugi belokranjski klub, ena izmed redkih izjem je Mario Drinić, ki je v 20. minuti z zelo lepim strelom Beli krajini priigral izenačenje. V prvem polčasu smo videli še dva zadetka, oba v mreži Bele krajine. Prvi je bil delo Mateja Pezdirca, ki je lepo podajo Štuklja kronal z lepim “pol-volej” udarcem, rezultat polčasa pa je v izdihljajih prvega dela s svojim drugim golom postavil Kočevar po tem, ko je lepo obšel vratarja in žogo poslal v prazen gol. V drugem delu sta oba stratega posegla po kar nekaj zamenjavah in tempo igre je občutno padel. Edini gol v drugem delu so dosegli nogometaši Bele krajine, pod katerega se je podpisal Driton Rustemi. Kolpa je do konca tekme imela nekaj lepših priložnosti, a očitno še vedno niso pozdravili simptoma neučinkovitosti, ki jih je mučil že v prvem delu sezone.

Kolpa bo sezono nadaljevala 22. marca, ko se bodo za prve točke spomladi borili v gosteh proti Zagorju. Bela krajina, ki tekmuje v regionalni ljubljanski ligi, bo prvenstvo nadaljevala teden dni kasneje.

Foto: Tomaž Čurk 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Četrta ekipa jeseni predstavila prvo okrepitev

Dobrih sedem tednov je še ostalo do začetka spomladanskega dela tretjeligaške sezone. Zaho…