Danes sta se na umetnem igrišču na Vražjem Kamnu v Črnomlju pomerila lokalna rivala, Bela krajina in Kolpa. Gre za obračun z veliko zgodovine in nemalo zanimivimi tekmami. Po izključitvi Bele krajine v četrti rang slovenskega nogometa, se je večina igralcev iz nekdanjega drugoligaša preselila nekaj kilometrov stran, natančneje v Podzemelj, kjer pod vodstvom Roberta Filaka domuje Kolpa. Rumeno-zeleni trenutno nastopajo v 3. SNL center, kjer se bodo v nadaljevanju sezone borili za obstanek med tretjeligaši. Danes so v Črnomlju pred lepim številom gledalcev opravili generalko pred nadaljevanjem prvenstva in s tesnih 3-2 ugnali svojega rivala.


V precej živčni tekmi, smo prvi zadetek videli že po nekaj minutah, ko je odbito žogo v gol domačih postavil Žiga Kočevar. Na igrišču je tekmo začelo veliko število nogometašev, ki so v svoji karieri igrali tako za en kot drugi belokranjski klub, ena izmed redkih izjem je Mario Drinić, ki je v 20. minuti z zelo lepim strelom Beli krajini priigral izenačenje. V prvem polčasu smo videli še dva zadetka, oba v mreži Bele krajine. Prvi je bil delo Mateja Pezdirca, ki je lepo podajo Štuklja kronal z lepim “pol-volej” udarcem, rezultat polčasa pa je v izdihljajih prvega dela s svojim drugim golom postavil Kočevar po tem, ko je lepo obšel vratarja in žogo poslal v prazen gol. V drugem delu sta oba stratega posegla po kar nekaj zamenjavah in tempo igre je občutno padel. Edini gol v drugem delu so dosegli nogometaši Bele krajine, pod katerega se je podpisal Driton Rustemi. Kolpa je do konca tekme imela nekaj lepših priložnosti, a očitno še vedno niso pozdravili simptoma neučinkovitosti, ki jih je mučil že v prvem delu sezone.

Kolpa bo sezono nadaljevala 22. marca, ko se bodo za prve točke spomladi borili v gosteh proti Zagorju. Bela krajina, ki tekmuje v regionalni ljubljanski ligi, bo prvenstvo nadaljevala teden dni kasneje.

Foto: Tomaž Čurk 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Krčani napolnili mrežo Dobrovc

Uvod v 17. krog vzhodne skupine 3. SNL je pripadel nogometašem Krškega, ki so dodobra napo…