[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=84]

Tako Domžale, kot novinec v prvoligaški druščini Zavrč, sta v prejšnjem krogu zanesljivo izgubila. Domžalčani so visoko z 0:3 premoč priznali novomeški Krki, Zavrču pa je pred domačimi gledalci krila prestrigla Gorica (0:2). Po današnjem remiju Zavrč z novo točko ostaja na 6. mestu, Domžale pa imajo točko manj in so tudi mesto nižje. Domači trener Stevan Mojsilović, ki naj bi že čutil določen pritisk, tokrat ni mogel računati na kaznovanega Nejca Skubica in poškodovane Slobodana Vuka, Denisa Ljubovića, Žana Majerja, Anžeta Jelarja, Tadeja Remsa in Ajdina Mulalića, prvič pa se je na klopi znašel Roy Rudonja, ki je najnovejša okrepitev domžalskega prvoligaša. Medtem pa je imel trener Zavrča Viktor Trenevski sladke skrbi, na voljo je imel namreč vse igralce, debitiral je tudi zadnji novinec Dino Kresinger, ki je bil registriran tik pred zdajci.


Tekma se je začela zelo živahno, Domžale so krenile zelo odločno, toda tudi gostje so že na samem začetku dali jasno vedeti, da so v Domžale prišli igrati nogomet in zmagati. Nekaj več pobude v prvi polovici prvega polčasa so imeli Zavrčani, ki so nekajkrat zapretili prek Kelenca in Kresigerja, še lepšo priložnost pa je imel Jože Benko. Po hitrem protinapadu in odlični podaji Golubarja, je nekdanji nogometaš Domžal poizkusil s strelom proti oddaljenejši vratnici, toda z odlično obrambo se je izkazal v zadnjem času izjemni Nejc Vidmar. V nadaljevanju akcije je do strela prišel Doris Kelenc, a meril previsoko. V 25. minuti tekme pa se je Zavrču ponudila izjemna priložnost. Po metu iz avta je žogo iz svojega prostora izbil Vidmar, ob svojem posredovanju zahteval prekršek, na vrhu kazenskega prostora pa sta se za odbito žogo borila Banovič in Aleš Čeh. Izkušeni zvezni igralec Zavrča je padel, sodnik Jug je okleval, naposled pa vendarle pokazal na najstrožjo kazen, ob tem pa zaradi ugovarjanja rumeni karton domačemu vratarju Vidmarju. K žogi je pristopil Benko, ki je za Domžale igral med letoma 2007 in 2009 in dosegel 17 zadetkov. Toda Benkov močan strel je zletel visoko čez gol in Zavrč je zapravil najlepšo priložnost, da preide v vodstvo. Zapravljena priložnost gostov je Domžalčane za trenutek spodbudila k napadalnejši igri, takoj v naslednjem napadu je po podaji Mijića iz ugodnega položaja streljal Goran Vuk, a je tudi njegov strel zgrešil cilj. Kmalu zatem pa skoraj identična situacija pred vrati Domžal kot nekaj minut poprej. Po preigravanju in prodoru Doris Kelenca na desni strani domžalskega kazenskega prostora, ga je nespretno zaustavil Zec in Matej Jug je še drugič v petih minutah pokazal na belo točko za Zavrč! Tokrat bučnih protestov s strani Domžal ni bilo, kljub temu da je krilni igralec Zavrča hitro padel. Za 0:1 in veselje gostov je z močnim strelom pod prečko poskrbel nekdanji igralec Drave in Nafte Aleš Čeh. Domžalčani so potrebovali nekaj minut, da so se pobrali, kasneje pa vendarle zagospodarili na igrišču. Priigrali so si nekaj priložnosti, ki pa jih Husmani, Mijič in Zec niso znali izkoristiti. Po strelu Zeca se je z odlično obrambo izkazal vratar gostov Bešenić in žogo odbil v kot. Še enkrat je bil blizu Zec, ki je padel, sodnik Jug pa se ni odločil še tretjič v prvem polčasu pokazati na belo točko. Zadnjo priložnost v prvem polčasu je imel Zavrč. Po podaji Kelenca z desne strani, je v svojem kazenskem prostoru nespretno z glavo posredoval Gorenc Stankovič, a je na njegovo srečo žoga zletela tik ob levi vratnici vratarja Vidmarja.

Bleda predstava domače ekipe v prvem polčasu je močno ujezila trenerja Mojsiloviča. 46-letni strateg Domžal je ob odmoru v slačilnici pustil nevidna Požega Vancaša in Gorenca Stankoviča, v ogenj pa poslal Draška Božoviča in Draga Gabriča, ki smo ga pričakovali že od prvega sodnikovega žvižga. Dvojna menjava je občutno poživila igro “ravbarjev”, predvsem Gabrič je vnesel nemir v obrambno vrsto Zavrča z nekaj odličnimi preigravanji. Silovit začetek drugega dela Domžalčanov bi skoraj obrodil sadove v 52. minuti, ko so odlično kombinirali v kazenskem prostoru Zavrča. Naposled je do strela z desetih metrov prišel prav Gabrič, a se je še enkrat izkazal Bešenić. V nadaljevanju akcije je še enkrat sijajno preigraval hrvaški napadalec, padel v kazenskem prostoru, tudi tokrat pa je Jugova piščalka ostala nema. Domžalčani se s to odločitvijo niso strinjali, so pa znova zapretili le minuto kasneje, ko je po lepem predložku Balkovca, do strela z glavo prišel Vuk, toda meril mimo desne vratnice Bešenića. Zavrčani so nalet Domžal uspeli zaustaviti le za nekaj minut, v 60. minuti je najprej Bešenićeve dlani s strelom z glavo ogrel Gabrič, minuto kasneje pa je bil še bolj nevaren Darko Zec, ki je Bešeniča prisilil, da je pokazal vso svoje znanje. Sledil je poizkus Dobrovoljca, toda mladi domači branilec je streljal čez gol. V naslednjih minutah se je pritisk Domžal vendarle nekoliko umiril, najlepšo priložnost za izenačenje je v 69. minuti zapravil Goran Vuk. Po podaji v kazenski prostor, se je hitronogi napadalec Domžal odlično obrnil, še boljše streljal, gostujočega vratarja pa je tokrat rešila vratnica. Sledilo je nekaj menjav na obeh straneh, pritisk Domžal pa je bil iz minute v minuto večji. Sledila je 77. minuta, ko je prosti strel za Domžale priboril Erik Janža, ki je v igro vstopil nekaj minut poprej. Prekinitev z leve strani je izvedel Belokranjec Jure Balkovec in z odlično podajo proti bližnji vratnici zaposlil Dobrovoljca, domači branilec pa je žogo z močnim strelom poslal v mrežo in poskrbel za izenačenje. Zavrč se je na prejeti zadetek hitro odzval. Po prekršku Zeca nad Kresingerjem, je s prostega strela natančno meril Doris Kelenc, z novo fantastično obrambo pa se je izkazal vroči Nejc Vidmar. V zadnjih desetih minutah smo spremljali odprt nogomet na obeh straneh. Za domače nista bila uspešna Mijič in Vuk, na drugi strani pa je vratarja Vidmarja znova preizkusil iznajdljivi Kelenc. Spremljali smo 4 minute sodnikovega dodatka, ki pa jih je Zavrč odigral z igralcem več, pri Domžalah se je namreč poškodoval Žiga Kous. Toda domače to ni ustavilo v lovu na zmagovit zadetek, medtem pa je bilo dobro razvidno, da so gostje zadovoljni tudi s točko. Drago Gabrič, posojen nogometaš iz Rijeke, je skorajda poskrbel za vse tri točke Domžal, a je njegov strel v 93. minuti po lepem prodoru zelo dejavnega Balkovca, zletel v enega izmed gostujočih branilcev in v kot. To je bila tudi zadnja priložnost na tekmi, kmalu zatem je Matej Jug zapiskal konec tekme.

Zavrču je pripadel prvi polčas zelo dinamične in zanimive tekme, v drugem polčasu pa so plin pohodili domači nogometaši in povsem zasluženo prišli do izenačenja. Zagotovo so s točko bolj zadovoljni nogometaši iz Zavrča, ki so z novo impresivno predstavo pokazali, da so v tem trenutku povsem zasluženo na sredini prvoligaške razpredelnice. Pričakovali smo več od Domžal, tudi tokrat pred domačimi gledalci ostajajo brez zmage, v naslednjem krogu pa gostujejo pri visokoletečem Rudarju. Morebiten neuspeh na naslednji tekmi, bi verjetno že malce zazibal stolček Stevana Mojsiloviča. Tudi Zavrčane v prihodnjem krogu čaka izjemno pomembna tekma, odhajajo namreč v Novo mesto, kjer bi se v primeru zmage že kar lepo oddaljili od dna lestvice.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

NZS podaljšala poletni prestopni rok

Na seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) je bilo kar nekaj novosti in zani…