Mariborčani so se v povratnem srečanju 2. predkroga za uvrstitev v Ligo Evropo dodobra namučili z gruzijsko Chikhuro. Po tem ko se je prvo srečanje v Gruziji končalo brez zadetkov, so Mariborčani v drugem polčasu le strli Gruzijce. Najprej je v 70. Minuti po imenitnem protinapadu zadel Luka Zahovič. Piko na i uvrstitvi v 3. predkrog pa je v sodnikovem dodatku po lepi podaji Mešanovića postavil Marcos Tavares.


Mariborčani so srečanje pričeli podjetno, do prve priložnosti pa so prišli v 9. minuti srečanja, a Tavares ni bil dovolj natančen. Dobre štiri minute zatem so si prvo priložnost pripravili tudi gostje, vendar je bil Handanović ob poskusu Markozashvilija na mestu.

Po dobre pol ure igre so ponovno pred vrati Hamžiča nevarni vijoličasti, najprej je poskušal Hotić, a je bil njegov strel premalo natančen. Le minuti zatem je dobro poskušal Bajde, a je Hamžić njegov strel ubranil. Še tretji nevarni poskus je v 30. minuti izvedel Amir Dervišević, Hamžić je njegov strel s težavo odbil v kot.

V nadaljevanju so vijoličasti prevzeli pobudo, vendar so se Gruzijci dobro branili vse do 70. minute, ko so Mariborčani izvedli bliskovit protinapad, ki ga je s podajo do Derviševića pričel Pihler. Dervišević je imenitno našel Tavaresa, ki je podaljšal žogo do Zahovića, ki se je sam znašel pred vratarjem Hamžićem in ga rutinirano premagal.

Po prejetem zadetku so zapretili tudi Gruzijci, ki so si hitro pripravili kar nekaj priložnosti s katerimi so ogrožali vrata Handanovića.

V 83. minuti so Mariborčani bili blizu povišanja zadetka a je Gruzijce rešila prečka, ki jo je po projektilu iz roba kazenskega prostora zatresel Amir Dervišević.

Končni rezultat je po hitrem protinapadu in lepi podaji Mešanoviča postavil kapetan Marcos Tavares.

Maribor čaka v 3. Predkrogu srečanje proti škotskemu Glasgowu.

 

Maribor : Chikhura 2:0 (0:0)

Zahovič 70`, Tavares 90`

Maribor: Handanović, Pihler, Ivković, Šuler, Viler, Bajde (75` Mešanović), Vrhovec, Dervišević, Hotić (88` Vršić), Tavares, Zahovič (86` Cretu)

Chikhura: Hamžić, Chivaidze (81`Chikhladze), Mirtshulava, Maisashvili, Chiteishvili, Kakhabrishvili (66` Megrelishvili), Kakubava (86`Bukhaidze), Markozashvili, Bughridze, Gabadava, Sardalishvili

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…