Po dvotedenskem premoru bo jutri odigran zadnji krog jesenskega dela PrveLige Telekom Slovenije. Prav vse tekme bodo odigrane jutri, torej v soboto, in prav na vseh tekmah bo zelo vroče. Začelo se bo že bo 13. uri, ko bosta Krka in Triglav v neposrednem dvoboju odločila o tem, kdo bo prezimil na zadnjem mestu. V Ljubljani Olimpijo čaka neugodni Zavrč, Maribor gosti Domžale, Celje Gorico, ob 20.uri in 5min pa bo na vrsti derbi kroga med Koprom in Rudarjem iz Velenja. V kolikor bo Maribor premagal Domžale, bo vnovič okronan za jesenskega prvaka PrveLige. Za drugo mesto se borijo Koper, Zavrč in Rudar.


Pari 18. kroga Prve Lige Telekom Slovenije:
KRKA – TRIGLAV (sobota ob 13:00)
OLIMPIJA – ZAVRČ (sobota ob 17:00)
MARIBOR – DOMŽALE (sobota ob 17:00)
CELJE – GORICA (sobota ob 17:30)
LUKA KOPER – RUDAR VELENJE (sobota ob 20:05)

KRKA   TRIGLAV
0 0 1 Medsebojne tekme (Z-N-P) 1 0 0
Domače tekme (Z-N-P) 1 0 0
0 0 1 Gostujoče tekme (Z-N-P)
Zadnja zmaga 15. september 2013 (1:0)
Zadnjih pet tekem nasprotnikov
Najvišja zmaga 15. september 2013 (1:0)
Anže Košnik, Mitja Brulc, Gregor Režonja Manjkajoči nogometaši

Že ob 13. uri se bo začelo v Novem mestu, kjer bo zagotovo zelo vroče. Tokrat bodo Krkaši v vlogi favorita, ne samo zaradi prednosti na lestvici, temveč tudi zaradi nedavnih težav nogometašev Triglava. Le ti so po kratki stavki vendarle našli skupni jezik z upravo, toda izgubili tri pomembne nogometaše. Klub so zaradi nezadovoljstva z neplačili zapustili Jalen Pokorn, Petaa Stojnić in Davor Bubanja. Ekipa, ki je v jesenskem delu na kolena spravila oba največja slovenska kluba, šokirali so predvsem z zmago v Ljudskem vrtu, pod vodstvom Siniše Brkića igra kot prerojena, a zdi se, da vendarle komaj čakajo zimski premor. Na drugi strani je Krka v prejšnjem krogu skoraj senzacionalno na kolena spravila Velenjski Rudar in očitno je šok terapijo po prihodu novega trenerja Adnana Zildžovića delovala uspešno. V kolikor bodo Krkaši takšno predstavo pokazali na tekma s Triglavom, bodo verjetno na najlepši možni način zaključili jesenski del prvenstva. Jutri jim ne bo mogel pomagati Anže Košnik, ki je kaznovan, že dalj časa pa sta zaradi poškodbe odsotna izkušena Mitja Brulc in Gregor Režonja. Triglav je prejšnji konec tedna pred domačimi gledalci osvojil točko proti Celju, a se vseeno zaradi zmage Krke v Velenju preselil na zadnje mesto na lestvici. V prvem letošnjem medsebojnem dvoboju so po zadetku v končnici tekme slavili Triglavani.

OLIMPIJA   ZAVRČ
0 0 1 Medsebojne tekme (Z-N-P) 1 0 0
Domače tekme (Z-N-P) 1 0 0
0 0 1 Gostujoče tekme (Z-N-P)
Zadnja zmaga 13. september 2013 (2:1)
P Zadnjih pet tekem nasprotnikov Z
Najvišja zmaga 13. september 2013 (2:1)
Enis Đurković, Rok Baskera, Tadej Apatić Manjkajoči nogometaši Aleš Čeh

Težko je reči, da Olimpija rešujo sezono, ki se zdi že nekaj časa izgubljena. To bo dvoboj dveh presenečenj letošnje sezone, Zavrč je na izjemno visokem tretjem mestu, medtem ko je na drugi strani Ljubljanska Olimpija na zadnjem varnem mestu, ki še ne vodi v 2. ligo. Da bi Ljubljančani tam ostali tudi do konca sezone, ne gre verjeti, toda vseeno jih čaka ogromno dela, če želijo izboriti mesto, ki vodi v Evropske pokale. Milorad Kosanović ima veliko težav s poškodbami, tokrat je vprašanje kdo bo igral na mestu levega bočnega branilca, saj je Davor Bagarić zapustil klub, kmalu zatem pa se je poškodoval Tadej Apatić, ki je torej že zaključil jesenski del prvenstva. Klub sta zapustila še dva tujca, in sicer Nikola Nikezić, ki ni dosegel niti enega gola v prvenstvu in že pred časom Zajko Zeba. Poleg Apatića bosta tekmo zagotovo izpustila tudi Enis Đurkovič in Rok Baskera, vprašljiv je tudi nastop Andraža Šporarja. Na drugi strani bo tekmo zaradi rdečega kartona, ki ga je prejel na tekmi s Koprom izpustil Aleš Čeh, težav s poškodbami ekipa Viktorja Trenevskega nima. Zavrč je zelo lepo presenečenje v tej sezoni in iz kroga v krog dokazujejo, da nikakor niso muha enodnevnica. Nazadnje so v derbiju premagali Koper, čeprav so celoten drugi polčas igrali z igralcem manj. Na ta način so se Kopru približali le na točko zaostanka, vodilnemu Mariborju na tri, ob tem pa prehiteli Rudar. V prvi letošnji medsebojni tekmi so pred domačimi gledalci z 2-1 slavili nogometaši Zavrča.

MARIBOR   DOMŽALE
23 16 12 Medsebojne tekme (Z-N-P) 12 16 23
11 10 5 Domače tekme (Z-N-P) 7 6 12
12 6 7 Gostujoče tekme (Z-N-P) 5 10 11
14. september 2013 (0:1) Zadnja zmaga 16. marec 2013 (1:3)
Z-N-P-N-Z Zadnjih pet tekem nasprotnikov P-N-Z-N-P
15. avgust 1998 (4:0) Najvišja zmaga 18. avgust 2007 (4:0)
Aleš Mejač, Aleksander Rajčević, Jean Philippe Mendy Manjkajoči nogometaši Rudi Požeg Vancaš, Marko Kovjenić, Tadej Rems,

Maribor bo na tekmi z Domžalami želel z zmago zaključiti ne preveč uspešen jesenski del. Vijoličasti bodo sicer (po veliki verjetnosti) jesenski prvaki, toda po odhodu Darka Milanića in že dvakratni zamenjavi na klopi, ekipa ne najde konstantnosti. V prejšnjem krogu so slavili na vse prej kot lahkem gostovanju v Novi Gorici, medtem ko so Domžalčani pred domačimi navijači položili orožje pred Ljubljansko Olimpijo. V prvi letošnji tekmi, 14. septembra so z minimalnih 1-0 slavili Mariborčani, ki bodo tokrat igrali brez Mejača in Rajčeviča, Mendy se je vrnil na treninge, a ni za pričakovati, da bo jutri igral. Na drugi strani se je že dalj časa zaradi poškodbe odsotnima Kovjeniću in Remsu pridružil Požeg Vancaš. Maribor je že z roko in pol objel jesensko krogo, medtem ko Domžalčani jutri ne smejo izgubiti, če želijo zadržati šesto mesto na lestvici. V primeru poraza bi lahko padli celo na 8. mesto, če Celje premaga Gorico in Olimpija Zavrč. V lanski sezoni so Domžalčani slavili v Ljudskem vrtu, stadion Maribora tudi letos ni neosvojljiva trdnjava, tako da bodo varovanci Luke Elsnerja iz tega lahko črpali samozavest pred navidez nemogočo nalogo.

CELJE   GORICA
22 22 30 Medsebojne tekme (Z-N-P) 30 22 22
15 10 10 Domače tekme (Z-N-P) 20 12 7
7 12 20 Gostujoče tekme (Z-N-P) 10 10 15
3. maj 2011 (3:1) Zadnja zmaga 14. september 2013 (2:0)
P-P-N-N-N Zadnjih pet tekem nasprotnikov Z-Z-N-N-N
27. avgust 2000 (0:4) Najvišja zmaga 6. maj 2006 (0:4)
Tadej Žagar Knez, Marijo Močić Manjkajoči nogometaši Bruno Leonardo Vicente

V dvoboju sredine lestvice se bosta v Celjski Areni Petrol pomerila Celje in Gorica. Gorica je trenutno na četrtem mestu in se bi v primeru zmage ter spodrsljaju Rudarja v Kopru, z Velenjčani točkovno izenačila, na drugi strani pa Celje zaseda 7. mesto na lestvici in bi se v primeru zmage lahko prebil pred Domžale. Celjani so v prejšnjem krogu gostovali v Kranju in domov prinesli točko, “Italijanska” Gorica pa je v derbiju kroga pred domačimi gledalci priznala premoč ekipi Maribora. Celjani Gorice niso premagali na zadnjih petih medsebojnih obračunih, nazadnje je bilo letos septembra 2-0 v korist Gorice. Tokrat bosta pri domačih manjkala Tadej Žagar Knez in Marijo Močić, medtem ko bo Gorica brez Bruna Leonarda Vicenteja. Zato pa bo Miloš Rus lahko računal na vedno bolj vročega Benjamina Verbića, ki je zadnjih štirih prvenstvenih tekmah, dosegel prav toliko zadetkov. Še bolj vroč v tej sezoni je Massimo Coda, odlični napadalec Gorice, ki se bori tudi za najboljšega strelca PrveLige. Doslej je v polno zadel osemkrat.

LUKA KOPER   RUDAR VELENJE
20 14 15 Medsebojne tekme (Z-N-P) 15 14 20
15 7 4 Domače tekme (Z-N-P) 11 7 5
5 7 11 Gostujoče tekme (Z-N-P) 4 7 15
11. april 2013 (1:4) Zadnja zmaga 14. september 2013 (0:1)
P-Z-N-N-Z Zadnjih pet tekem nasprotnikov Z-P-N-N-P
23. maj 1993 (5:1) Najvišja zmaga 25. oktober 2008 (5:1)
Matej Mavrič Rožič Manjkajoči nogometaši Almedin Muharemović, Rajko Rotman, Aleš Jeseničnik

Derbi kroga bo nedvomno v Kopru, kjer gostuje Rudar iz Velenja. Obe ekip v tej sezoni igrata zelo dobro, nenazadnje sta od prvega mesta oddaljena dve oziroma tri točke. Koper je imel prejšnji konec tedna priložnost za naskok na sam vrh, a so izgubili v Zavrču. Prav tako presenetljivo, toda veliko bolj presenetljivo je v prejšnjem krogu izgubil tudi Rudar. Na svojem stadionu so namreč priznali premoč Novomeški Krki, ki je slavila z 1-0. Obe ekipi bi sta lahko povsem približali, če ne celo prehiteli Maribor, a sta tako Koper kot Rudar priložnost zapravila. Oba trenerja bosta seveda upala na spodrsljal Maribora proti Domžalam, na ta način bi imeli pred sabo zares zelo zanimiv spomladanski del prvenstva. Tako zanimiv, kot že dolgo ne. V prvi letošnji medsebojni tekmi, 14. septembra so na stadionu Ob jezeru minimalno slavili Velenjčani, toda tokrat jih čaka precej težko delo. Na Bonifiki je letos padel tudi Maribor in Koprski stadion postaja prava trdnjava. Tokrat bo domači trener Rodolfo Vanoli pogrešal nekdanjega reprezentanta Mateja Mavriča Rožiča, medtem ko se bo Jernej Javornik moral znajti brez Almedina Muharemovića, Rajka Rotmana in izkušenega Aleša Jeseničnika. Zagotovo tekma kroga, poslastica, ki se jo splača pogledati. Tekmo bomo lahko v neposrednem prenosu lahko spremljali na na nacionalni televiziji jutri ob 20h.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V Celju hitijo z evropskimi pripravami

Na stadionu Z’dežele je kljub koncu tekmovalne sezone zelo živahno. Po zadnji tekmi so gra…