[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=789]

Še zadnja domača tekma Zavrča v tej sezoni, tokrat so v goste prišli nogometaši Kopra. Obe ekipi pa sta nastopili kar močno oslabljeni. Pri domačih so zaradi prepovedi nastopa manjkali Kokol, Matjašič in Kresinger. Tudi pri gostih zaradi kartonov ni bilo Šmeja, poleg njega pa so srečanje izpustili še poškodovani Galešić, Palčič, Halilović in Guberac. Tekma je potekala na razmočenem igrišču, ki je nogometaše dokaj oviralo tudi pri kreativnosti.


V prvem polčasu smo gledali enakovredno igro. Streli in polpriložnosti so si sledile skoraj izmenično na obeh straneh. Potem ko so gostje bili pri strelih nenatančni, saj so njihove žoge praviloma zgrešile gol, so bili domači za odtenek bolj natančni, vendar ne toliko, da bi se veselili gola. Lotrič v 5., Ščulac v 14. in Žibert v 24. minuti so vselej merili nenatančno in žoga je zletela ali mimo ali visoko preko gola. Pri strelih domačih nogometašev pa je bil vselej na pravem mestu gostujoči vratar Simčič, ki je strele Težaka, Smrekarja in Kurbusa brez težav ubranil. Po nekaj polpriložnostih pa so se domači znašli v izvrstnem položaju za vodstvo. Tekla je 36. minuta, ko je Smrekar lepo prodrl v kazenski prostor in neovirano prišel do strela, vendar zgrešil. Kazen je sledila hitro. V 40. minuti je Štromajer, po hitri akciji, prejel lepo podajo v kazenski prostor, se znašel sam pred domačim vratarjem Finkom in zadel. V 43. minuti bi lahko Koprčani še povišali vodstvo. V hiter protinapad je krenil Pučko, bil že pred golom, vendar preveč okleval in z zaključkom ni bilo nič.

V prvih petnajstih minutah drugega polčasa, razen strela Gregoriča na strani Kopra, nismo videli kaj veliko. Nato pa je sledil prosti strel Kelenca v 60. minuti. Podal je v  gostujoči kazenski prostor, kjer je z glavo streljal zviti in osamljeni Sambolec in zadel še na drugi zaporedni tekmi. Nato sta, vsak za svojo ekipo, poizkušala še Lotrič in Fuček, a oba merila nenatančno. Sledila je 69. minuta in ponovno vodstvo gostov. Prosti strel je izvajal Štulac, poslal visoko žogo v domači kazenski prostor, tam pa je bil najvišji Štromajer, ki je žogo z glavo poslal v daljši vratarjev kot. Le nekaj minut po drugem zadetku se je Štromajerju ponudila priložnost za ‘hattrick’. Lotrič je izvrstno prodrl v kazenski prostor, lepo našel Štromajerja, ki pa žoge ni najboljše zadel in strel je zgrešil vrata. Kljub vodstvu so bili Koprčani še naprej nevarnejši tekmec in so pretili predvsem s hitrimi protinapadi. V enem izmed njih se je znašel Lotrič, ki je v 83. minuti prišel do strela z roba kazenskega prostora, vendar je bil Fink na mestu in je žogo odbil v kot. V 90. minuti pa priložnost domačih za novo izenačenje. Pred vrati gostov je z glavo podal Samobolec, Brlečić pa je s dobrih petih metrov žogo poslal visoko preko gola. Za konec pa še en hiter protinapad Koprčanov. Tekel je že sodnikov podaljšek, ko je v hiter protinapad krenil Nukić, streljal s šestnajstih metrov, a po slabem strelu zgrešil domača vrata.

Koprčani se bodo v zadnjem dejanju letošnje sezone pred domačimi gledalci pomerili z Velenjčani, obračun pa bo odločal tudi o drugem mestu, kanarčkom pa zadostuje že remi. Zavrč v zadnjem krogu letošnje sezone odhaja na gostovanje v prestolnico, varovanci trenerja Orehovca pa upajo na poraz Gorice, saj bi se z lastno zmago prebili na četrto mesto lestvice.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…