[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=492]

V Novem mestu so v 16. krogu PrveLige svojo tretjo zaporedno zmago dosegli nogometaši Celja. Še drugič letos so premagali Krko, mož odločitve je bil že na samem začetku tekme vroči Benjamin Verbič. Celjani so zdaj na sedmem mestu, točko za Domžalami, Krkaši pa so po šokantni zmagi Triglava v Mariboru padli na zadnje mesto na lestvici.


Tekma se je začela silovito, nobena od ekip ni posebej taktizirala in že v 5. minuti smo videli edini zadetek na tekmi. Mladi Benjamin Verbič je fantastično udaril s kakšnih dvajsetih metrov in zadel sam levi zgornji kot vratarja Matka Obradovića. Krkaši so sicer tekmo začeli dobro, napadalno in ambiciozno, a so vendarle prišli do zaostanka. Prvo priložnost za domače je v 12. minuti imel branilec Ejup, a je njegov strel po podaji Zeljkovića s strani zletel čez gol.  Sledilo je obdobje brez večjih priložnosti, vse do 39. minute, ko bi kmalu Verbič še drugič zadel, toda po njegovem strelu se je izkazal Obradović. Zelo lepo priložnost pred koncem prvega dela so imeli domači nogometaši, ko je dolgo podajo lepo sprejel Žiga Kastrevec in stekel sam proti golu, s strelom že premagal vratarja Kotnika, a je v zadnjem trenutku eden izmed gostujočih branilcev žogo izbil v vratnico, tako da se je prvi polčas končal z vodstvom Celjanov.

Na začetku drugega dela je domači strateg Aleksander Bracović v igro poslal Novosela in Kramarja in prav slednji se je v 60. minuti znašel v odlični situaciji za dosego zadetka. Znašel se je sam pred Maticem Kotnikom, ga tako kot Kastrevec že premagal, tokrat pa se je z odličnim posredovanjem izkazal kapetan gostov Sebastjan Gobec in žogo izbil pred golovo črto. V 72. minuti je za domače poizkusil Thierry Alain Mbognou, Kotnik je strel obranil, tako kot strel Kastrevca dve minuti kasneje. Po akciji Kastrevca se je odvil protinapad Celjanov, ki ga je zaključil mladi Miha Zajc, Obradović je njegov strel obranil. Do konca tekme še ena priložnost in to najlepša za Krko na celotni tekmi. V 89. minuti je po podaji novinca Zeljkovića do strela z glavo prišel Vedran Ivanković, premagal Kotnika, ne pa tudi okvira vrat, ki je ponovno rešil Celjane. Varovanci Miloša Rusa so tako slavili tretjič zapored, na drugi strani pa Krkaši še na tretji zaporedni tekmi niso dosegli gola.

Foto: Damir Mrkonjić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …