V današnjem popoldnevu nas čakajo tri zanimiva prvoligaška srečanja. Prvo od teh se bo odvilo v Kranju, kamor v goste domačim orlom prihajajo Domžalčani.


Reprezentančni premor je za kranjsko ekipo prišel kot naročen. Moštvo je namreč v nizu kar petih zaporednih porazov, tako da je bil krajši odmor več kot dobrodošel. Po odličnem vstopu v novo sezono, ko so orli nanizali dve zaporedni zmagi, in med drugim premagali tudi Maribor, je sledilo vse prej kot rožnato obdobje za gorenjski klub. Šepala sta tako napad, ki je nazadnje zadel mesec dni nazaj v pokalnem tekmovanju proti Brežicam, kot tudi obramba, saj so orli v osmih tekmah prejeli kar 21 zadetkov, kar jih uvršča na sam rep razpredelnice. »Po zadnjih rezultatih nam je reprezentančni premor prišel zelo prav, ob tem se je iztekel tudi prestopni rok in lahko ugotovim, da smo v tem obdobju delali odlično. Realizirali smo vse, kar smo imeli v načrtu, priključili smo zadnje okrepitve, zadnje dni pred novo tekmo pa bomo popolnoma osredotočeni na pripravo na Domžale,«pred današnjim srečanjem pravi Dejan Dončič, ki je tekom odmora moštvo priključil tudi nekaj novih okrepitev.

Domžalčanom, na drugi strani, ne kaže nič kaj bolje kot njihovim današnjim gostiteljem. Še več, v osmih krogih, kolikor so jih ekipe zaenkrat odigrale, so slednji ob Rudarju še edina ekipa brez zmage, in se tako nahaja mesto za orli. Ceno slabših rezultatov je plačal Simon Rožman, katerega je na mestu glavnega trenerja nadomestil Andrej Razdrh. Za Ljubljančanom je tudi že prva tekma v novem položaju, zaostalo srečanje proti Muri pa se je končalo z delitvijo točk. Janez Pišek, ki je z odhodom Adama Gnezde Čerina, dobil pomembnejšo vlogo na sredini igrišča pred današnjim srečanjem pravi: »V dvoboj moramo iti samozavestno, zavzeto in z željo po treh točkah. Vztrajati moramo s svojo igro in ob zadostni odločnosti tekmo posledično tudi dobiti. Srečanja si hitro sledijo, vendar ni lepšega kot igrati tekme vsake tri dni. Zavedamo se, da ne bo enostavno, vendar mi to odgovarja.«

V dosedanjih medsebojnih tekmah Domžalčani prednjačijo, tudi v Športnem parku v Kranju so na petnajstih tekmah zmagali kar desetkrat. Kako se bo srečanje ranjenih levov odvilo danes bomo izvedeli malo pred šestnajsto uro.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…