Celje in Zavrč sta se tokrat še drugič v letošnji sezoni pomerila na celjski Areni Petrol. Oba jesenska obračuna je dobilo Celje, ki je proti Haložanom vknjižilo uvodni zmagi letošnje sezone. V knežjem mestu se je tekma po preobratu končala z 2:1, v Zavrču pa z minimalnim izidom 0:1. Celjani so bili v prvem pomladanskem krogu uspešni v Ljudskem vrtu, Haložani pa so Novo Gorico prvič zapuščali s točko. Medtem ko gostje pogrešali poškodovana Jureta Matjašiča in Dejana Glavico, domači strateg Iztok Kapušin ni mogel računati na kaznovana Žigo Kousa ter Marka Pajača. Domači bi se z zmago odmaknili od mest, ki pomenijo borbo za obstanek v ligi, vendar jim tokrat ni uspelo premagati Zavrčanov, so pa zato še osmič zapored ostali neporaženi.


Tekma se je pričela z rahlo terensko premočjo gostiteljev, ki so prevzeli pobudo na sredini igrišča. Prvi poskus so imeli Celjani v četrti minuti srečanja, po prostem strelu, vendar Ranilović ni imel večjih težav. Na drugi strani so tri minute kasneje poskusili tudi gostje, natančneje Antić, ki je sprožil z velike razdalje, vendar strel Kotniku ni predstavljal nevarnosti. V nadaljevanju je z roba kazenskega prostora meril še Batrović, vendar je bil strel ponovno preslab, da bi ogrozil celjska vrata. Po začetni pobudi domačinov, so slednjo prevzeli gostje ter počasi stopnjevali tempo igre. Vendarle pa niso imeli resnejših priložnosti za vodstvo na celjski zelenici. Igra kratkih podaj in napak na obeh straneh v prvi tretjini tekme ni prinesla nevarnih poskusov. Nič drugače ni bilo niti v nadaljevanju prvega dela tekme. Še najbližje resnemu poskusu strela na gol so bili domači nogometaši, vendar se ob zaključku akcije De Sousa in Sunny nista najbolje razumela in morebitno vodstvo je splavalo po vodi. Gledalci na Areni Petrol niso videli nevarnejšega strela. Prvi polčas se je tako končal z začetnim izidom.

Ob polčasu je domači trener Iztok Kapušin v slačilnici pustil Milana Sprema, junaka zmage v Mariboru. Namesto njega je priložnost dobil Rudi Požeg Vancaš. Tudi začetek drugega polčasa je bil podoben prvemu delu, saj je igra potekala med obema kazenskima prostoroma, resnejših priložnosti pa ni bilo. Kljub temu so gostje ponovno stopnjevali pritisk, vendar so se gostujoče napadalne akcije ob robu kazenskega prostora Celja tudi končale. Po dobri uri srečanja so se zvrstile prve resnejše priložnosti. Akcijo Celja in na drugi strani Zavrča sta zaključila Brlečić in Batrović, strela pa sta poletela mimo vrat. V 71. minuti je sledila prva prava priložnost na tekmi. Poskusil je gostujoči vezist Tahiraj, katerega natančen strel je odlično zaustavil Kotnik. Nekaj minut kasneje je na drugi strani streljal nekdanji Zavrčan Brlečić, ki je po strelu z glavo žogo poslal mimo završkih vrat. Deset minut pred koncem rednega dela tekme, so gostje imeli lepo priložnost iz prostega strela z roba kazenskega prostora, a je Batrović zadel zgolj celjski živi zid. V nadaljevanju Batrović ni izkoristil napake celjske obrambne vrste, saj se je ob strelu slednjega izkazal Kotnik in preprečil morebitno zmago gostov. V zaključku sta obe ekipi še poskušali priti do zmage, vendar so vsi nenatančni zaključki končali za vrati, ki sta jih branila Kotnik in Ranilović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čukarički premočan za Olimpijo

Nogometaši Olimpije so včeraj odigrali svojo četrto tekmo v tem pripravljalnem obdobju in …