Kranj, 2. maja – Nogometaši kranjskega Triglava so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 2:0 (2:0).


* Športni center, brez gledalcev, sodniki: Glažar, Burjan (oba Hajdina) in Šprah (Ptuj).
* Strelca: 1:0 Majcen (20.), 2:0 Tijanić (45.).
* Triglav: Džafić, Elsner, D. Kryeziu, Zec, Mlakar, Tijanić, E. Kryeziu, Udovič, Kuhar, Majcen (od 80. Žurga), Poplatnik (od 90.Pušnik).
* Krško: Zalokar, Šturm (od 74. Vekić), Ejup, Krajcer, Kulinitš, Volarič, Balić, Ogrinec, Mujan (od 89. Sokler), Mandić (od 46. Hing-Glover), Škrbić.
* Rumeni kartoni: Mujan, Ejupm Sokler.
* Rdeči karton: /.

Kranjčani so končno prišli do prve zmage v spomladanskem delu prvenstva. Zelo pomembne tri točke v boju za obstanek so osvojili proti Krškemu, ki ostaja na sedmem mestu. Gorenjci so še vedno zadnji, a ohranjajo stik s predzadnjim Ankaranom.

Gorenjci so bili v prvem polčasu nekoliko boljši tekmec, odločnejši in konkretnejši, kar se jim je prvič obrestovalo v 20. minuti, ko je Matej Poplatnik podal proti kazenskemu prostoru gostov, kamor je stekel Luka Majcen in s strelom po tleh premagal Marka Zalokarja.

Majcen je imel priložnost tudi v 42. minuti, a je s strelom iz prve iz bližine žogo poslal čez gol. Zato pa je bil natančnejši David Tijanić v drugi minuti sodniškega dodatka, ko je s prostega strela s 25 metrov malce z leve strani žogo poslal ob bližnji vratnici v gol za 2:0.

Gostitelji so imeli v 53. minuti priložnost že za 3:0, a je Gašper Udovič praktično neoviran zgrešil cilj. V nadaljevanju so se Krčani sicer trudili zmanjšati zaostanek, a pravih priložnosti si niso ustvarili, prav tako pa ne domači.

Že v sodniškem dodatku pa se je moral dvakrat izkazati Elvis Džafić, najprej je izvrstno obranil strel Macaria Hing-Gloverja, zatem pa še iz neposredne bližine poskus Esterja Soklerja.

Kranjčani bodo v 31. krogu v nedeljo gostovali v Ljubljani, Krčani pa bodo dan prej gostili Velenjčane.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Brava pred velikanskim prestopom v Rusijo

Nogometaši Brava bodo v nadaljevanje sezone krenili brez svojega kapetana Vanje Drkušića, …