Pomembna tekma za obstanek nas čaka v Kranju kamor v goste k tamkajšnjemu Triglavu prihaja Aluminij. Slednji imajo pred kranjskimi orli pet točk prednosti, tako da bi jim morebitna zmaga že prinesla obstanek, poraz pa bi zelo zakompliciral stanje na razpredelnici.


Z zmago v prejšnjem krogu v Novi Gorici, so Kranjčani uspeli sploh prvič v tej sezoni povezati dve zaporedni zmagi. Tudi sicer v maju blestijo, saj so na štirih tekmah, kar trikrat zmagali in se tako na lestvici zavihteli na deveto mesto, pred zadnjimi Ankarančani imajo dve točki prednosti. Tokrat se bodo pomerili z Aluminijem, ki je mesto pred orli in še tudi ni rešen pred izpadom oz. bolje rečeno pred dodatnimi kvalifikacijami. Že iz tega vidika lahko pričakujemo borbeno srečanje, v katero bodo domači krenili z vsemi močmi, saj nimajo ne kaznovanih ne poškodovanih igralcev. Poseben adut v domači ekipi bo predstavljal Matej Poplatnik, ki je z šestnajstimi zadetki še v borbi za kralja strelcev v tej sezoni, in ki je na zadnjem srečanju proti Gorici z dvema zadetkoma odločil srečanje.

Kidričani so v zadnji tekmi doma proti Domžalam prikazali odlično igro, in se le svoji neučinkovitosti lahko zahvalijo, da po tekmi niso osvojili kake točke. Ta bi jim v zaključku prvenstva prišla še kako prav, saj bi pred zadnjimi dvoboji lažje zadihali, tako pa bodo kljub prednosti, ki jo imajo pred zasledovalcema Triglavom in Ankaranom, potrebno biti zbran in osredotočen še na preostalih tekmah. V prvi od treh zadnjih srečanj jih v Kranju pričakuje Triglav s katerim imajo v tej sezoni zelo dobre izkušnje, saj so na vseh treh tekmah zmagali  s skupno gol razliko kar 8:1. Na tokratni tekmi svoji ekipi v obrambi ne bo mogel pomagati Denis Šme, zato pa bo zanimivo videti koga vse bo, ob široki klopi Aluminija, s sabo vzel Oliver Bogatinov in koga bo poslal v ogenj od prve minute.

 

Naš tip: 0

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši na drugi tekmi do remija

Nogometaši Mure so na drugi tekmi turškega dela priprav odigrali pripravljalni obračun pro…