V prvi tekmi šestindvajsetega kroga Prve lige Telekom Slovenije se bosta pomerila lokalna rivala Rudar in Celje. Tekma se bo začela v sredo ob 16. uri na Mestnem stadionu ob jezeru v Velenju.


Po veliki točki, ki so jo knapi z goli Tučića osvojili v Ljubljani, bodo tokrat nove iskali proti rumeno – modrim, proti katerim so v tej sezoni dvakrat že izgubili, enkrat, v prvem medsebojnem srečanju, pa zmagali s 3:1. Zadnja osvojena točka, je knapom prav gotovo vlila dodatne samozavesti, saj so proti zmajem kar dvakrat zaostajali z dvema goloma razlike, na koncu pa kljub vsemu uspeli osvojiti točko. Tako so se na prvenstveni razpredelnici izenačili z Gorico, ki ima prav tako šestindvajset osvojenih točk, za Triglavom pa zaostajajo le še za dve. V zadnjih krogih nas tako čaka srdit dvoboj, v katerem se bodo ekipe skušale izogniti devetemu mestu in dodatnim kvalifikacijam.

Celjani, na drugi strani, so v neposrednem dvoboju za tretje mesto potegnili krajše proti Domžalčanom, ki so na stadionu Z’Dežele slavili s 3:2. Grofje so sicer preko Vizingerja prvi povedli, ter nato preko Pungarška izenačili še na 2:2, a na koncu vseeno ostali brez točk, čeprav so pri rezultatu 2:3 zadeli še stativo. A nič še ni izgubljenega, saj so Domžale Celju pobegnile za vsega tri točke. V četveroboju za tretje mesto, ki še pelje v Evropo sta vmešana tudi Mura in Aluminij, ki se na lestvici nahajata na četrtem in petem mestu, medtem ko so Celjani z istim točkovnim izkupičkom kot Aluminij, na šestem. Dušan Kosič v tokratnem šaleško – savinjskem dvoboju ne bo mogel računati na kaznovanega bočnega branilca Tadeja Vidmajerja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…