Nogometaši Celja so prvi, ki so uspeli v spomladanskem delu prvenstva, v završkem Športnem parku, na kolena spraviti Haložane. Kljub vodstvu domačih ob polčasu, ko je svoj prvi zadetek za Zavrč dosegel Ivan Novoselec, so Celjani v drugem pritisnili na plin in z dvema zadetkoma, zadela sta Jiri Jeslinek in Sunny Omoregie, dosegli namen. Še več. Celjani so na tem srečanju spočili nekatere ključne igralce in kljub temu v borbi za vrh lestvice dosegli izjemno pomembne tri točke.


Po srečanju je bil prešerne volje tudi strateg Celja Simon Rožman, ki je dejal: “Fantje so že načeti, a dosegli smo svoj namen. Boljše se tekma ne bi mogla končati, kot z našo zmago. Pričakovali smo takšno tekmo, a smo bili  presenečeni sami nad sabo, saj smo Zavrč držali daleč od naših vrat. Kljub dejstvu, da smo večino časa preživeli na njihovi polovici, si nismo ustvarili resnejših priložnosti.” Rožman je v drugem polčasu opravil dve menjavi, vstopila sta Verbič in Sunny, in tako dvignil igro Celja na višjo raven. “Menjavi sta prinesli v našo igro to, kar smo si želeli. Verbič je kljub manjši poškodbi dokazal, da je eden izmed najboljših igralcev v ligi. Je pa res, da je na koncu srečanja moral z igrišča, saj ga muči poškodba kolka. Upam, da ga bomo zakrpali do torka,” je še dejal Rožman.

Manj razlogov za veselje je imel po srečanju trener Zavrča Ivica Solomun. Njegova ekipa je kljub vodstvu na srečanju to prednost zapravila in zasluženo izgubila. To je priznal tudi haloški strateg. “Tekmo smo odprli po naših željah, idealno. Hiter zadetek Novoselca iz prekinitve bi nam moral olajšati delo, da bi srečanje mirneje pripeljali do konca. Tudi med polčasoma smo se dogovorili, da bomo branili prednost in se osredotočili na protinapade, vendar je Celje v drugem polčasu stopilo na plin in doseglo dva zadetka. Celje je bilo boljše skozi celotno srečanje, pripravili so si več priložnosti in igrali so bolje od nas. Na našo nesrečo nismo imeli dovolj znanja in sposobnosti, da bi tekmo mirno pripeljali do konca. Rad bi čestital ekipi Celja za zasluženo zmago. Mi bomo sedaj dvignili glave gor in se dobro pripravili na petkovo srečanje z Rudarjem iz Velenja,” je po tekmi povedal trener Zavrča.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peti zaporedni poraz Maribora, tudi v Helsinkih s praznimi naboji

Nogometaši Maribora so hitro zaključili svojo pot v kvalifikacijah za evropsko ligo. Finsk…