Točno stoti gledalec se je povzpel na tribuno stadiona v domžalskem Športnem parku, ko sta na igrišče v spremstvu sodnikov prišli tudi moštvi Kalcer Radomelj in Rudarja iz Velenja. Tekmeca sta se tokrat pomerila šele tretjič v zgodovini, v dosedanjih dveh tekmah pa je bil uspešnejši Rudar, ki je tudi tokrat pripotoval v vlogi favorita. Toda svojo računico so imeli tudi domači, ki so v primerjavi z zadnjo tekmo proti Olimpiji tokrat nastopili močno okrepljeni, v postavi sta se namreč znašla posojena zmaja Zorc in Đurković, pa tudi novinec Furuyama iz Japonske. Začuda v kadru ni bilo le siceršnjega kapetana Janeza Zavrla.


Prvo priložnost so imeli gostje, a je bil Jelić, ki je sam krenil proti vratarju, za kak centimeter v prepovedanem položaju.  Tudi domači tokrat niso bili orientirani le na obrambo, prvo njihovo akcijo pa je pred Stoiljkovićem prekinil gostujoči vratar Rozman. Po živahnem začetku  so gostje počasi prevzemali pobudo, a novo priložnost so si priigrali domači, spet je bil pri žogi Stoiljković, njegova samostojna akcija pa se je zaključila s strelom mimo vrat. Po tem dogodku se je igra preselila na polovico domačih, knapi pa tam razen nekaj neuspešnih predložkov niso bili pretirano nevarni. Do prvega strela so prišli šele v 20. minuti, ko je po Babićevi podaji s kota poskušal Bolha, a njegov poskus z glavo ni predstavljal nevarnosti za domače. Prav tako neuspešen je bil tudi Jelič, ki je v ugodnem položaju žogo podal nasprotniku. Prvi del igre nikakor ni navdušil. Knapi, tokrat brez Stjepanovića in Kneževića, so v obrambi puščali dovolj prostora, a domači tega v protinapadih niso znali izkoristiti, medtem ko napad gostov ob dobri postavitvi nasprotnika ni imel pravih idej. Vse do 40. minute se tako ni zgodilo prav nič, gostujoči strateg Javornik je nezadovoljno odkimaval, utihnili pa sta tudi obe navijaški skupini. Tedaj je za malo razburjenja poskrbel Firer, a so njegov strel z glavo domači izbili, to pa je bilo tudi vse.

V drugi polčas so presenetljivo bolje krenili domači, a kot smo se že navadili brez strelov na vrata nasprotnika. Prvega na tekmi je nato sprožil Avbelj, Rozman je branil, odbito žogo pa je v vrata pospravil Đurković, a bil pri tem po oceni sodnikov v prepovedanem položaju. Neregularen gol je takoj nato dosegel tudi Rudar, po kotu je bil natančen Radujko, toda s pomočjo prekrška v napadu. Sledil je še poskus Firerja, odbita žoga pa je zletela prek domačih vrat.  Igra se je v tem delu tekme močno razživela, oba trenerja pa sta v želji po vodilnem zadetku posegla tudi po prvih menjavah.  Rezervist Jahić je že ob prvem stiku z žogo s prostega strela krepko ogrel roke domačega čuvaja mreže, a je ta na koncu okroglo usnje le ukrotil. V 65. minuti so nato mlinarji krenili v protinapad, prodirajočega Đurkoivća je zrušil Klinar, si upravičeno prislužil rdeči karton, prvoimenovani pa je bil uspešen iz bele točke in Radomlje so po dolgih mesecih spet povedle.  To je pomenilo popolno ofenzivo gostov z igralcem manj, hkrati pa tudi precej prostora na drugi strani, ki ga rezervist Jurčević s strelom v zunanji del mreže ni izkoristil. Radomljani so tudi po vodstvu igrali napadalno, kot da ne bi imeli enega, temveč dva igralca več. Nevaren je bil predvsem hitri Stoiljković, ki so ga gostje v enem izmed napadov po mnenju sodnikov zaustavili brez prekrška. Izkazal se je tudi Andrić, ki je pred vrati polovil vse žoge, tako da Rudar kljub naporom ni deloval prav nič nevarno. Najlepše posredovanje je prikazal kako minuto pred koncem, ko je po škarjicah Kocića odnesel žogo, ki je letela v leve rašlje domačih vrat. Na drugi strani bi lahko Vuk in ostali predčasno odločili zmagovalca, a se v lepih priložnostih niso proslavili, tako da s morali domači navijači živčno čakati vse do zadnjega sodniškega žvižga. Radomlje so na koncu zasluženo prišle do zmage in dokazale, da bodo z okrepitvami v spomladanskem delu še kako nevarne.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…