Tekme 7. kroge PrveLige bodo v celoti odigrane jutri, 24.8. Najbolj zanimivo bo v Domžalah, kjer gostuje Koper, ki bo želel pokvariti debi Luke Elsnerja na klopi Domžal. Derbi tudi v Novi Gorici, tekma Gorica-Olimpija. Obe tekmi bosta tudi neposredno v televizijskem prenosu. V večernem terminu bosta dve prav tako zanimivi tekmi, derbi spodnjega dela  lestvice med Celjem in Krko in tekma med Zavrčem in Rudarjem, dvema presenečenjema v tej sezoni. Jutri ob 17.uri še tekma Triglava in Maribora.


Pari 7. kroga Prve Lige Telekom Slovenije:
TRIGLAV – MARIBOR (sobota ob 17:00)
DOMŽALE – LUKA KOPER (sobota ob 17:30)
GORICA – OLIMPIJA (sobota ob 18:30)
CELJE – KRKA (sobota ob 20:00)
ZAVRČ – RUDAR (sobota ob 20:00)

TRIGLAV   MARIBOR
2 3 13 Medsebojne tekme (Z-N-P) 13 3 2
2 3 4 Domače tekme (Z-N-P) 9 0 0
0 0 9 Gostujoče tekme (Z-N-P) 4 3 2
7. oktober 2013 (1:0) Zadnja zmaga 4. maj 2013 (1:2)
P-P-Z-P-P Zadnjih pet tekem nasprotnikov Z-Z-P-Z-Z
4. marec 2012 (2:1) Najvišja zmaga 22. april 2012 (8:0)
Alen Krcić Manjkajoči nogometaši

Na papirju mora tekmo brez težav dobiti četa Anteja Čačiča, ki pa se je v Kranju že nekajkrat opekla. Vijoličasti se intenzivno pripravljajo na povratno tekmo s Češko Viktorio, obračun v Kranju jim bo služil kot generalka pred tekmo leta. Znova bo Čačič v igro poslal mešano zasedbo, ki pa – sodeč po rezultatih – nič ne zaostaja za “najboljšimi enajstimi igralci”. Mariborčani imajo dolgo klop, kar jim na takih tekmah pride zelo prav. Po poškodbi se vračata Arghus in Mezga, verjetno bo nekaj minut dobil tudi Željko Filipovič, ki na Češkem ni igral zaradi treh rumenih kartonov v evropskih tekmovanjih. Maribor je silovito začel novo prvenstvo in za zdaj ni videti, da bi ga lahko kdo zaustavil, sploh v zadnjem času neverjetno slabi Kranjčani.

Triglav je na šestih prvenstvenih tekmah zbral eno samo točko, v gosteh pri Domžalah, za nameček pa še izpadel iz Pokala Slovenije, premagal jih je drugoligaš Veržej. Trener Dušan Kosič je že ponudil odstop, ki pa ga uprava kluba ni sprejela. Orli samozavest lahko črpajo iz dejstva, da je Maribor na zadnjih treh gostovanjih v Kranju dvakrat izgubil. Tako kot Ante Čačič, Kosič težav s poškodbami nima, vprašanje pa je kakšno je psihično stanje nogometašev, ki so na sedmih uradnih tekmah v tej sezoni šestkrat izgubili in le enkrat igrali izenačeno.

Jasno je, da so Vijoličasti velik favorit pred jutrišnjo tekmo, zmaga bi preprosto morala biti samoumevna. Želijo se na tekmo z Viktorio odpraviti z dobro popotnico, četudi to pomeni “le” zmaga nad Triglavom. Mariborčani so že dokazali, da takšnih tekem v tej sezoni ne jemljejo z levo roko, tako da je za pričakovati motivirane Štajerce.  Triglavani ne bodo vrgli puške v koruzo pred prvim žvižgom sodnika Mateja Juga, zavedajo se, da je Kranjski športni park težak teren za Mariborčane, svojo priložnost bodo iskali skozi protinapade, zanašali se bodo tudi na učinkovitost Mustafe Nukića, ki je na sedmih tekmah v tej sezoni dosegel 4 gole. Priložnosti ne bo veliko.

DOMŽALE   LUKA KOPER
16 13 18 Medsebojne tekme (Z-N-P) 18 13 16
10 6 7 Domače tekme (Z-N-P) 11 7 6
6 7 11 Gostujoče tekme (Z-N-P) 7 6 10
6. oktober 2012 (1:2) Zadnja zmaga 8. maj 2013 (3:0)
P-N-Z-P-P Zadnjih pet tekem nasprotnikov Z-N-P-Z-Z
16. maj 1999 (0:4) Najvišja zmaga 8. september 2001 (4:0)
Darko Zec, Marko Kovjenić, Tadej Rems, Jon Gorenc Stankovič, Jure Balkovec, Žan Majer Manjkajoči nogometaši Matej Mavrič Rožič, Damir Hadžić

Derbi kroga bo odigran v Domžalskem športnem parku. Domžale in Koper sta se v lanski sezoni borila za vstop v evropske pokale, šele v zadnjem krogu je 3.mesto pripadlo Domžalčanom. Medtem je Ravbarje prevzel nekdanji nogometaš tega kluba Luka Elsner, ki je zamenjal kontroverznega Stevana Mojsilovića. V tej sezoni se tekmeca še nista srečala, nazadnje je maja letos slavil Koper s 3:0. Koprčani bodo igrali brez  Mateja Mavriča Rožiča in Damirja Hadžića, medtem je pri Domžalčanih spisek manjkajočih še vedno dolg. Zaradi takšnih ali drugačnih razlogov so izven pogona Darko Zec, Marko Kovjenić, Tadej Rems, Jon Gorenc Stankovič, Jure Balkovec in Žan Majer.

Domžale so nanizale tri zaporedne tekme brez zmage. Bolj kot slab začetek sezone, bode v oči zelo obrambna igra in popolna nezainteresiranost v napadu. Odličnega, ne samo dobrega, igralskega kadra Domžalam ne manjka. Imajo mlado, nadarjeno ekipo, z nekaj izkušenimi igralci. Na šestih tekmah so zbrali prav toliko točk, zmagali so le v Novi Gorici. Na drugi strani je Koper na tretjem mestu, okrepljena četa Rodolfa Vanolija je izgubila le v Mariboru. Nazadnje so na primorskem derbiju ugnali Gorico, toda med tednom izpadli iz pokala, prepričljivo s 3:0 je bila boljša Krka.

Koprčani v Domžale prihajajo po zmago, toda čaka jih vse prej kot lahka naloga. “Šok terapija” bo Domžalčanom zagotovo vlila dodatno samozavest in željo po igranju napadalnega nogometa, toda velikih sprememb vseeno še ne gre pričakovati. Vsekakor bo zanimivo videti, kako se bo nekdanji kapetan Domžal znašel na novem položaju, veliko težjem položaju.

GORICA   OLIMPIJA
3 6 7 Medsebojne tekme (Z-N-P) 7 6 3
1 3 4 Domače tekme (Z-N-P) 3 3 2
2 3 3 Gostujoče tekme (Z-N-P) 4 3 1
29. junij 2012 (1:3) Zadnja zmaga 30. september 2012 (0:1)
N-N-P-Z-P Zadnjih pet tekem nasprotnikov N-N-Z-P-Z
29. junij 2012 (1:3) Najvišja zmaga 3. april 2010 (5:0)
Manjkajoči nogometaši Nemanja Mitrović, Gabriel Eteme, Blaž Božič

Ljubljančani so po izpadu iz Evrope nanizali tri zaporedne zmage in kot kaže so vendarle našli pravo formo, toda ali je ta prišla prepozno v boju za naslov? Maribor je namreč zelo dominanten in nič ne kaže na to, da bi kmalu izpustili vodilno mesto na lestvici. Goričani na drugi strani imajo v svojih vrstah kopico tujih igralcev, od katerih se veliko več pričakuje. Izgubili so derbi v Kopru, sedaj pa jih čaka še boljši nasprotnik v dobri formi. Trener Luigi Apolloni ima na voljo vse igralce, tudi novinca Nicolasa Šumskega. Goričani so padli v spodnji del lestvice, morebitna jutrišnja zmaga bi pomenila, da bi prehiteli Olimpijo.

Pri Olimpiji bodo manjkali Nemanja Mitrović, Gabriel Eteme in že dalj časa odstoni Blaž Božič, vprašljiv je Damjan Trifkovič, trener Razdrh pa ima ponovno na voljo Delameo Mlinarja, Franklina in Kapuna. Proti Triglavu je končno zaigral tudi Dejan Djermanovič, ki se vrača v ritem po poškodbi. Medtem, ko se pravo formo Djermanoviča še čaka, je trenutno zelo vroč Nik Omladič, ki je za igro Olimpije neprecenljiv. Na zadnjih treh tekmah je ali zadel ali podal pri čisto vseh golih zeleno-belih.

Še en derbi, še ena zanimiva tema. Olimpija je v medsebojnih tekmah uspešna, nazadnje pa je slavila Gorica (junija z 3:1). Ali lahko prišleki iz Parme ustavijo vse boljšo Olimpijo, bomo videli jutri ob 18:30 z televizijskim prenosom.

CELJE   KRKA
2 0 2 Medsebojne tekme (Z-N-P) 2 0 2
1 0 1 Domače tekme (Z-N-P) 1 0 1
1 0 1 Gostujoče tekme (Z-N-P) 1 0 1
13. marec 1994 (3:0) Zadnja zmaga 9. maj 1993 (2:1)
Z-Z-P-P Zadnjih pet tekem nasprotnikov P-P-Z-Z
13. marec 1994 (3:0) Najvišja zmaga 9. maj 1993 (2:1)
Manjkajoči nogometaši Mitja Brulc, Gregor Režonja, Ognjen Lekić

Tekma dveh ekip, ki – milo rečeno – ne blestita na začetku nove sezone PrveLige. Krkaši so med tednom na pokalni tekmi visoko premagali Koprčane, zdaj morajo takšno predstavo pokazati še na prvenstveni tekmi. Nasprotnik je ravno pravšnji, Celjani namreč v tej sezoni še niso zmagali. Imajo dve točki, nazadnje so visoko izgubili v Mariboru. Za Celjane, ki bodo igrali v popolni zasedbi, je to prava priložnost, da nekako popravijo slab vtis, ki so ga naredili na prvih šestih tekmah. Mlada ekipa Miloša Rusa zna igrati lep, napadalen nogomet, toda tega v tej sezoni še niso pokazali.

Novomeščani so prejšnji konec tedna izgubili zelo pomembno tekmo proti Zavrču  (3:4). Imajo štiri točke, ki so jih osvojili pred domačimi gledalci z remijem proti Gorici in zmago nad Domžalami. Ekipa Borivoja Lučića novih težav s poškodbami nima, že dalj časa so na stranskem tiru kapetan Mitja Brulc, Gregor Režonja in Ognjen Lekić. Vsekakor se nogometaši Krke počasi uigravajo, v svojih vrstah imajo tudi vročega hrvaškega napadalca Josipa Radoševiča, ki je na sedmih temah v vseh tekmovanjih dosegel kar sedem golov.

Težko je napovedati zmagovalca na tej tekmi, nekako so v vlogi favorita Celjani, ki so navsezadnje sezono začeli v evropski ligi. Morda bo odločala pomembnost domačega igrišča, kajti Novomeščani v gosteh niso osvojili še niti točke. Vsekakor bo tudi to zanimiva tekma, priložnost za obe ekipi, da se vsaj za kakšen teden odlepita od samega dna lestvice.

ZAVRČ   RUDAR VELENJE
0 0 0 Medsebojne tekme (Z-N-P) 0 0 0
0 0 0 Domače tekme (Z-N-P) 0 0 0
0 0 0 Gostujoče tekme (Z-N-P) 0 0 0
Zadnja zmaga
Zadnjih pet tekem nasprotnikov
Najvišja zmaga
Manjkajoči nogometaši Senad Jahić, Nemanja Stjepanović, Almedin Muharemović

Še ena izjemno zanimiva tekma je pred nami, ki se še nikoli nista pomerila med seboj. Oba sta veliko pozitivno presenečenje začetka nove sezone PrveLige, Rudar zaseda celo drugo mesto na lestvici. Zavrčani so dobili derbi proti Krki in na krilih odličnega uvoda v sezono pričakujejo razigrane Velenjčane. Trener domačih Viktor Trenevski nima težav s poškodbami ali prepovedmi, stadion v Zavrču pa bo še enkrat pokal po šivih. Zavrč vsekakor opozarja nase iz tekme v tekmo, imajo mešanico mladosti in izkušenj, v svojih vrstah imajo tudi odličnega Dorisa Kelenca. 5. mesto, 10 točk po šestih tekmah je za novinca v ligi odličen izkupiček, toda sezona je še dolga in morali bodo kazati takšne predstave tudi v prihodnje.

Rudar ima igro, rezultate, odličnega trenerja Javornika, ki goji napadalen nogomet, imajo najboljšega strelca lige. Če bodo tako nadaljevali, kmalu ne bodo več samo presenečenje prvenstva, zagotovo pa ne muha enodnevnica. Javornik ne more računati na Jahića, Stjepanoviča in Muharemoviča, zato so toliko bolj vroči Mate Eterovič in soigralci. V prejšnjem krogu so pometli z Domžalami in tako poskrbeli, da je Stevan Mojsilovič izgubil službo pri domžalskem prvoligašu.

Najmanjši prvoligaš z velikimi ambicijami gosti odlični Rudar. Še ena tekma, ki bo pritegnila pozornost slovenske nogometne javnosti, veseli tudi dejstvo, da bo stadion še enkrat nabito poln, tega v Sloveniji manjka. Knapi si želijo držati tempo Maribora čim dlje, Zavrčani pa dokazati, da niso po naključju v zgornjem delu lestvice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…