Tudi tokratni večni primorski derbi se je razpletel po željah gostov s slovenske obale, saj so Koprčani nogometašem Gorice v medsebojnih obračunih zadali še peti zaporedni poraz. Vsi trije zadetki so padli v prvem polčasu.


Pričetek srečanja je bil nadvse razburljiv in prepleten s številnimi prekrški na obeh straneh. Kot velja za pravi derbi so se oboji odločili za pravo moško igro. A kaj kmalu je sledil hladen tuš za domače nogometaše in navijače. Že v šesti minuti je namreč Črnigoj pobegnil po levi strani, podal pred vrata, kjer je iskal svoje soigralce. Žoga je sicer zgrešila koprske nogometaše, je pa za veselje slednjih poskrbel Enow, ki je želel žogo izbiti, a je pri tem nespretno posredoval in žogo potisnil v lastno mrežo. Sodnik Obrenović je med 15. in 25. minuto pokazal kar štiri rumene kartone. Igra se je nato nekoliko umirila in sledile so napete minute. V 36. je za goste po hitrem protinapadu Lotriča do žoge prišel Črnigoj. Ta je z nizkim strelom zanesljivo premagal italijanskega vratarja v golu Gorice, Gallinetto. Domače je gol kaj hitro streznil in že minuto kasneje je bil rezultat znižan na 2:1. Po podaji iz kota, ki ga je izvedel Eleke, je sicer Simčič žogo poslal nazaj v polje, a preslabo. Visoko žogo je v gol nato z glavo pospravil Taider. Po izenačujem zadetku ni bilo več resnejših priložnosti in ekipi sta se na odmor odpravili z izenačenim rezultatom.

Tudi drugi del se je pričel napadalno in agresivno z obeh strani. Na strani domačinov je najlepšo priložnost imel Eleke, a tudi gostje so preko Lotriča poskušali povišati vodstvo na tekmi. Sledilo je še kar nekaj zrelih priložnosti, vendar nobena izmed ekip ni bila blizu novemu zadetku. Koprčani so tako na primorskem derbiju slavili še petič zapored in se trenutno nahajajo na sedmem mestu z osemindvajsetimi točkami. Goričani so dve mesti nižje in imajo zgolj osemnajst točk.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…