Uvodno srečanje 19. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo odigrano v Novi Gorici, kjer bo »domači« Ankaran gostil Triglav iz Kranja. Gre za obračun tekmecev iz dna prvenstvene lestvice, predzadnji Triglav ima trenutno pet točk prednosti pred zadnjeuvrščenim Ankaranom.


Za Ankarančane bo to že druga letošnja preizkušnja. Potem ko so v torek v izdihljajih srečanja prišli do točke proti Aluminiju v Ajdovščini, tokrat prav tako upajo, da ostanejo proti Triglavanom neporaženi. Za Ankarančane bi bile tri točke proti Triglavu nujno potrebne v kolikor bi se želeli enakovredno vključiti v boj za obstanek, saj bi oranžni ob neuspehu za Triglavani zaostajali že za velikih osem točk. Zraven torkovega junaka Vedrana Geca, bo Vlado Badžim lahko tokrat tudi računal na Dos Santosa in Aristotelesa Romera, ki sta pridobila pravico nastopa. Kot zanimivost velja omeniti, da imajo Ankarančani proti Triglavu v letošnji sezoni v medsebojnih srečanjih bojiš izplen, prvi dvoboj omenjenih ekip se je končal brez zmagovalca, srečanje v Kranju pa so z 3:1 dobili Primorci.

Tudi za Triglavane bo v Novi Gorici izjemno pomembna preizkušnja. Varovanci Siniše Brkića bodo v Novi Gorici nastopili oslabljeni, saj pravice nastopa nimata Alen Krcić in Dejan Robnik, a vseeno bodo orli načelu z Matejem Poplatnikom načelu zelo nevarni. Poplatnik, najučinkovitejši strelec Gorenjcev v jesenskem delu sezone, bo nedvomno predstavljal največjo nevarnost za vrata Primorcev. Zadnjo oviro za Ankarančane pa bo predstavljal izkušeni Elvis Džafić, ki je za uradno spletno stran Triglava poudaril, da z ekipo že komaj čaka, da se prične zares: »Zimske priprave so dolge in sila pomembne. Treba se je prisiliti, da si fizično in psihično vselej na maksimumu. Res pa je, da se zadnje dni veliko pogovarjamo o nadaljevanju sezone, sploh o prihajajoči tekmi in komaj čakamo, da se začne. Nasprotnik je že igral, dvoboj smo si ogledali, zagotovo pa si ga je ogledala tudi stroka. Analizirali bomo njihove pomanjkljivosti in prednosti, je pa seveda priprava na tekmeca, ki je znova premešal svoj kader toliko bolj zahtevna. Najbolj pomembno bo, da se osredotočimo nase in na svojo igro.«

Srečanje v novogoriškem športnem parku se prične ob 13.00 uri, možno pa si ga bo ogledati samo v TV  prenosu, saj bo tekma zaprtega tipa.

Bo Primorcem uspelo nadaljevati pozitivni niz proti Gorenjcem? Ali bodo varovanci Siniše Brkića Ankaranačnom po srečanju v Novi Gorici na lestvici bežali že za osem točk?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Brava pred velikanskim prestopom v Rusijo

Nogometaši Brava bodo v nadaljevanje sezone krenili brez svojega kapetana Vanje Drkušića, …