[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=127]

Nova blamaža ljubljanske Olimpije, tokrat so v Stožicah brez večjih težav slavili Domžalčani, ki so tekmo odločili že v prvem polčasu. Ljubljančani so sicer bili nekoliko oslabljeni, zaradi poškodb v ekipi ni bilo Delamea Mlinarja, Nemanje Mitroviča, Aleksandra Šelige in Anžeta Zorca, dalj časa pa sta na stranskem tiru tudi Blaž Božič in Gabriel Eteme. Na drugi strani Luka Elsner ni mogel računati na Marka Kovjenića, Žana Majerja, Tadeja Remsa in Jona Gorenca Stankoviča. Po odsluženi kazni se je vrnil kapetan Darko Zec.


Šok v Stožicah že po 27-ih sekundah tekme. Domžalčani so iz navidez nenevarne akcije prišli do vodstva. Nejc Skubic je poslal žogo iz avta v kazenski prostor Džafiča, tam pa je bil najbolj priseben Slobodan Vuk, ki je torej po manj kot minuti igre poskrbel za vodstvo Domžal! Sledilo je nekaj minut domače ekipe, ki pa si prave priložnosti ni priigrala. Poizkusili so Omladič, Šporar in Zeba, toda vselej je bila na mestu domžalska obramba na čelu z Nejcem Vidmarjem. v 11.minuti so Domžalčani izvedli prosti strel in očitno je šlo za uigrano kombinacijo, saj so dobro vrgli iz igre domačo obrambo, na koncu je do strela prišel Zeni Husmani, Džafič je žogo z nekaj težavami uspel ukrotiti. V 22.minuti je sledil nov šok v Stožicah, še prej pa je priložnost za izenačenje zapravil Đurkovič. Je bil pa Đurkovič uspešnejši nekaj minut kasneje, toda na njegovo žalost je zadel v napačno mrežo. Požeg Vancaš je najprej priboril prosti strel, ga nato izvedel ter podal žogo v kazenski prostor proti Skubicu, branilec Domžal žoge ni zadel, je pa dobro zmedel Đurkoviča, ki je žogo nespretno poslal v lastno mrežo. Domača ekipa se nikakor ni uspela pobrati, sicer so nekoliko pritisnili proti vratom Vidmarja, toda Domžalčani so se odlični branili, poleg tega pa kar nekajkrat zapretili prek protinapadov. Za domače sta poizkusila Šporar in Đurkovič, ki je zapravil najlepšo priložnost za znižanje rezultata, zadel je le prečko. Na drugi strani se je nekajkrat v ugodnem položaju znašel Parker, a bil v glavnem neuspešen. Svojo dobro igro pa je Anglež kronal v 45.minuti, ko je po dolgi žogi domžalske obrambe dobro skočil Vuk, žogo z glavo podaljšal do Parkerja, le ta je stekel sam proti Džafiču ter ga brez težav premagal. Polčas, Olimpija 0-3 Domžale!

Tekma je bila torej odločena že v prvem polčasu, Razdrh je med premorom v slačilnici pustil Zebo in Iveljo, v igro pa poslal Trifkoviča in novinca Vukčeviča. Prvo priložnost si je Olimpija priigrala v 51.minuti, ko je po kombinaciji Omladiča in Kapuna do strela prišel Šporar, a je bil Vidmar dobro postavljen. 5 minut kasneje so zapretili Domžalčani, strel Gabriča je zletel mimo desne vratnice. Do konca tekme zelo bleda nogometna predstava, Domžale so se pametno, odlično in disciplinirano branile ter prežale na protinapade, Olimpija pa praktično ni našla poti do vrat Nejca Vidmarja. Še najbližje zadetku so bili v 87. minuti, ko je po podaji Trifkoviča z desne strani do strela prišel Omladič, dobro poizkusil, toda z odlično obrambo se je izkazal vedno boljši Vidmar. Do konca tekme nismo videli več nobene priložnosti, glavni sodnik Matej Jug je Olimpijo rešil muk in kmalu odpiskal konec tekme, Luka Elsner pa se je veselil svoje prve zmage v samostojni trenerski karieri.

V naslednjem krogu prerojene Domžale gostijo Maribor, medtem ko Olimpija potuje v Zavrč na še eno težko gostovanje.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…