[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=767]

Novomeška Krka je na domačem Portovalu po petih tekmah brez uspeha proti Olimpiji iztržila izjemno pomembno zmago v boju za obstanek med elito. Krkaši so Olimpijo premagali že tretjič letos in tudi tretjič z minimalnih 1-0. Mož odločitve je bil Zoran Zeljkovič, ki je na začetku drugega polčasa realiziral najstrožjo kazen potem, ko je neumnost storil Matic Fink. Ljubljančani tekmo končali z desetimi in brez trenerja Kosanovića.


Pred samim začetkom tekme je v Novem mestu začelo močno deževati in to je povzročalo kar nekaj težav nogometašem obeh moštev v uvodnih minutah. Ljubljančani so tekmo začeli odločno, a si pravih priložnosti niso priigrali. V 9. minuti je v domačem kazenskem prostoru padel Djermanović, zahteval najstrožjo kazen, a je ni dobil. Prva nevarnost pred vrati Obradoviča se je zgodila v 13. minuti, spet je bil v akciji Djermanović, hitro prodrl po krilu, a njegova podaja v sredino ni našla nobenega izmed soigralcev. Le nekaj trenutkov kasneje je prvič zapretila tudi Krka, iznajdljivi Perić je prišel do strela med Zarifovićem in Mitrovićem, a je bil Šeliga na mestu. Nato se je igra malce umirila, toda samo do 25. minute, ko so najprej do priložnosti prek Zeljkovića prišli domači, minuto kasneje pa  sijajne priložnosti še nogometaši Olimpije. Na desni strani sta kombinirala Trifković in Fink, slednji je prišel do odprtega strela, toda njegov strel je zletel za las mimo vratnice. Do konca prvega polčasa smo videli še dve priložnosti, po eno na vsaki strani. V 35. minuti dvojni poizkus Krke, najprej je streljaj Ranić, nato še Perić, a se je najprej v bloku izkazal Jović, nato pa z obrambo Šeliga. Nato je Boban Jović na drugi strani verjetno hotel poslati predložek v sredino kazenskega prostora Krke, a je skorajda presenetil Obradovića, veselje mu je preprečila prečka.

V začetku drugega polčasa pa prelomni trenutek tekme. Po mnenju sodnika Žnidaršiča je branilec Olimpije Matic Fink v svojem kazenskem prostoru po oceni sodnika Žnidaršiča namerno s komolcem udaril Carevića in si prislužil rdeči karton. Da je bilo za Olimpijo vse skupaj še huje, se je prekršek zgodil v kazenskem prostoru in Krka je imela na voljo kazenski strel. Trener Olimpije Milorad Kosanović se s to odločitvijo sodnika ni strinjal in je v hipu glasno protestiral, za kar mu je Žnidaršič pokazal pot na tribuno. K žogi je pristopil Zoran Zeljković in žogo poslal v eno, Šeligo pa v drugo stran in Krka je prišla do izjemno pomembnega vodstva. Zadetek Krke je močno šokiral Olimpijo, ki si v naslednjih 15-ih minutah ni priigrala niti ene priložnosti za morebitno izenačenje. Zato pa so v 69. minuti prek Rašiča še enkrat zapretili Krkaši. Hrvaški nogometaš je preigraval na levi strani igrišča, nato s težkega položaja dobro streljal, Šeliga pa je žogo izbil v kot. Štiri minute kasneje je poizkusil tudi rezervist Balkovec, tudi tokrat je bil Šeliga na mestu. V 80. minuti pa so Ljubljančani vendarle prišli do lepe priložnosti. Iz 30 metrov se je za strel odločil mladi vezist Nik Kapun, udaril zelo močno in stresel okvir Obradovićevih vrat! Domači so se do konca tekme pametno zaprli, Olimpija pa ni našla rešitve za disciplinirano obrambo Krke in tako je četa Milorada Kosanovića doživela še en boleč poraz.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…